МВР: Постъпили са близо 140 сигнала за изборни нарушения, в 14 от тях е имало данни за престъпления


Дата: 11/10, 17:56

Снимка: МВР

Образувани са близо 50 досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите. Това съобщи  министърът на вътрешните работи в служебния кабинет Атанас Илков. Постъпили са близо 140 сигнала, извършени са над 100 проверки, като почти една четвърт от тях са прекратени. В 14 от сигналите е имало данни за престъпления, съобщиха още от МВР, предаде БНР.

До момента са задържани 23-ма души. Изготвени са 471 предупредителни протоколи, като за отчетния период е имало над 100 операции на МВР.

Вътрешният министър Атанас Илков обясни, че се проверява всеки сигнал, който е подаден:

"Не трябва да има никакво съмнение по отношение на всеки един сигнал, който постъпва, а вие виждате - пред вас е географската информационна система, че във всеки един момент ние можем да извадим състоянието на сигналите, движението, образуваните досъдебни производства, задържаните лица, протоколите, които са изготвен на основание член 65 по Закона за Министерството на вътрешните работи. Така, че цялата картина по отношение на изборите е пред вас. И ако някой си мисли, че определен служител може да сложи някъде в бюрото си на дъното на папката определен сигнал и да не го проверяват, просто се лъже. Това няма как да стане".

Днес операции срещу купуване на гласове има в 5 области, каза още Атанас Илков. Той уточни, че МВР все по-често работи по нови хора, които участват в схемите:

"Нашите усилия са насочени най-вече към нови лица, които ние полагаме усилия да ги установим, защото за старите лица, които са били от 10-15 години назад, за които сме имали данни по отношение на минали избори, не е толкова актуално състоянието, че тези лица действително се занимават".


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Сбиване на автобусна спирка в Русе заради опит за купуване на гласове
Дата: 11/10, 20:30

Сбогом, господин Маричков, мен ме гони лудият ми път: Карбовски
Дата: 11/10, 20:27

Бомба или номер е изоставеният багаж, вдигнал на крак полицията в София: Клиент остави куфара си в магазин и не се върна
Дата: 11/10, 20:24

Отиде си внезапно и ужасно рано, ти си вечен приятелю, написа Слави Трифонов
Дата: 11/10, 20:24

Бивш социален министър коментира екстремизъм ли е вдигането на минималната заплата
Дата: 11/10, 20:11

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия