С 3,5 млн. лева ремонтират пътя Куманово – Каменар през 2025 г.


Дата: 08/10, 12:52

Община Варна завърши обществената поръчка за проектиране на „Основен ремонт на общински път VAR 2086 от с. Куманово до с. Каменар“, за частта, за която отговаря Общината. Проектът е готов и е представен за следващ етап – избор на изпълнител за основния ремонт на пътя между двете села.  Прогнозната стойност на строително-монтажните работи е около 3,5 млн. лв. Ремонтът трябва да се реализира през 2025 г., съобщиха от общинската пресслужба.

Изготвеният проект и последващият основен ремонт се финансират от Инвестиционната програма за общински проекти на Министерството на финансите, която предвижда за Община Варна 100 млн. лв. на годишна база.  

Ремонтът на трасето, който представлява трета категория общински път, предвижда да се асфалтират около 2,6 км настилка от с. Каменар до границата между общините Варна и Аксаково преди с. Куманово (общ. Аксаково). По трасето ще  се положат нови бордюри, ще се изградят тротоари, мантинели, хоризонтална пътна маркировка, вертикална сигнализация, улично осветление и др. пътни елементи. Предвидена е и велоалея.

Обществената поръчка за избора на изпълнител на основния ремонт ще бъде обявена до края на 2024 г. Съгласно графика, ремонтът е предвиден за 2025 г.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Явор Куюмджиев би тревога: Цената на тока ще стане двойна, спре ли строежът на АЕЦ "Козлодуй" - ще изпаднем в тежка криза!
Дата: 08/10, 15:34

Арестуваха мъж за разпространение на четири вида високорискови наркотични вещества
Дата: 08/10, 15:24

Аязмо бликна във Варна
Дата: 08/10, 15:23

Мъж отглеждал и разпространявал наркотични вещества в с.Калипетрово остава в затвора
Дата: 08/10, 15:21

Променят маршрута на 31 А във Варна заради ремонтите
Дата: 08/10, 15:14

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия