Неиздадени песни на Джими Хендрикс отиват на търг


Дата: 14/10, 08:24

стоп кадър: Ютюб

Неиздадени песни на Джими Хендрикс са сред множеството сувенири на покойния музикант, които ще бъдат предложени на търг следващия месец, предаде Си Ен Ен, цитирана от БГНЕС.

За първи път феновете ще имат възможност да наддават за различни лични вещи, които разкриват повече за музикалните начинания на Хендрикс и живота му извън сцената, според продавача на развлекателни сувенири Propstore, който е домакин на търга.

Сред предметите са 50 редки касети, включително мастър записи с нечувани до момента песни, както и лични документи като фишове за заплати за него и групата му, ръкописен формуляр, в който Хендрикс иска да получи акта си за раждане, сметки за химическо чистене и маршрути на турнета.

„Когато за пръв път имахме възможност да проучим този архив, веднага бяхме запленени от дълбочината и значимостта на материалите“, казва Марк Хочнам, консултант по музика в Propstore.

„Това е невероятна колекция, която не само отразява личния живот на Джими Хендрикс, но и ви пренася в един ключов момент от историята на музиката“, допълва той. Колекцията идва от архива на Патриша „Трикси“ Съливан, която е работила в тясно сътрудничество с мениджъра на Хендрикс Майк Джефри.

Според уебсайта на Propstar търгът в Лондон, който ще се излъчва на живо, ще се проведе на 15 ноември и ще включва над 400 лота с музикални сувенири. Сред другите предмети, които ще се продават, са вещи, свързани с Майкъл Джексън, Oasis, Queen, Arctic Monkeys и Джон Ленън.

Активната кариера на Хендрикс като артист продължава само четири години, като стартира в края на 60-те години преди смъртта му от свръхдоза на 27-годишна възраст през 1970 г.

За този кратък период от време Хендрикс се превръща в един от най-успешните и влиятелни музиканти на своята епоха - смесвайки рок, соул, блус и джаз в сложни балади, които променят популярната музика.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Северна Корея се готви да взриви пътищата, които я свързват с Южна
Дата: 14/10, 10:30

"Американската мечта" струва 4,4 милиона долара, а средният американец висшист изкарва 2,8 милиона за цял живот
Дата: 14/10, 10:27

Гала и Патрашкова нападнаха колега, че се е отказал да се жени
Дата: 14/10, 10:21

Кметове във Варненско се обявиха срещу рязкото увеличаване на такса смет
Дата: 14/10, 10:20

Как се прави здраво сърце?
Дата: 14/10, 10:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия