Музикантът Кирил Маричков почина при инцидент


Дата: 11/10, 19:38

Булфото

Почина българският певец, музикант и композитор Кирил Маричков. Трагедията се е случила при инцидент в село Селановци.

Трябвало е Кирил Маричков да има концерт с "Фондацията", но при качване на сцената е паднал, научи bTV oт свои източници.

По-късно трагичната вест бе потвърдена и от кмета на община Оряхово Росен Добрев. "Почина музикантът Кирил Маричков  във врачанското село Селановци, където тази вечер трябваше да има концерт", коментира Добрев за БТА. 

По време на подготовката на концерт на "Фондацията" Маричков е паднал, извикана е линейка. 80-годишният музикант е починал в линейката, каза още Добрев.

Линейката от Оряхово до Селановци е пристигнала за 7 минути, каза директорът на Център за спешна медицинска помощ – Враца, д-р Галина Лещарска. Тя допълни, че Маричков е починал по време на реанимационни мероприятия. „Ще се работи по досъдебно производство и ще се уточнят всички подробности“, каза още Лещарска.

Кирил Маричков е роден е на 30 октомври 1944 г. в София. Средното си образование завършва в софийското училище "Антим I". От малък свири на пиано, кларнет, бас-китара и китара. Като своя житейска грешка отчита факта, че завършва инженерство, вместо Консерваторията. Но музиката побеждава. През 1967 заедно с барабаниста й създават група  "Щурците”, която съществува активно 30 години.  С "Щурците" има 12 издадени албума и безброй турнета. В своята дискография има два издадени солови албума - “Зодия щурец” и "Искам да кажа". 

Успоредно с музикалната си кариера, солова и към “Щурците", Кирил Маричков се изявява и като филмов композитор - филмите "Вчера" (с хита "Клетва"), "Адио, Рио", "Индиански игри", "Вампири-таласъми", "Дунав мост" /с хита "Моят свят"/. Автор е на музиката към 14 български филма. През 1992 година заедно с басиста на “Тангра” , Константин Марков, основават “Рок радио "Тангра".  Автор е на повече от 150 песни. Депутат е в VII Велико народно събрание, сочи справка на "Справочна" на БТА.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Кметът на Варна: Все по-често асфалтираме нощем
Дата: 11/10, 22:22

Мария Илиева за Кирил Маричков: Благодаря ти за музиката
Дата: 11/10, 22:07

Заради "Игри на волята" Наталия изпадна шок: Как ще избутам 650 кг пясък?!
Дата: 11/10, 21:57

Тревожна статистика: Над 400 инцидента с електрически тротинетки през годината, загинали са 8 души
Дата: 11/10, 21:53

Заради трагедията с Кирил Маричков: Селановци отмени събора си
Дата: 11/10, 21:46

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия