Фирмите, почистващи отпадъците и шахтите във Варна, ще дават регулярни отчети за работата си


Дата: 10/10, 11:56

Булфото, илюстративна

Кметът Благомир Коцев започна регулярни срещи с двете фирми, които имат договори за почистването на отпадъците и шахтите във Варна, на които ежеседмично ще се обсъжда хода на дейностите за чистотата и критичните за града точки. В разговорите днес участваха и заместник-кметовете по екология Христо Рафаилов, по обществен ред и сигурност Илия Коев и директорът на дирекция „Контрол и санкции“ Димитър Кирчев, съобщиха от общинската администрация.

Извършва се редовно почистване на шахтите, дъждовните колектори и се продухват каналите, но само при обилен дъжд може да се проследи реално дали тези инсталации работят на 100%, докладваха от фирма "Никман" ЕООД по време на срещата. Оттам добавиха, че в дъждовните сезони  шахтите се пълнят с листа, камъчета и наноси, които трябва регулярно да бъдат отстранявани.  

Кметът Коцев поиска от фирмите да бъде намерено ефективно решение за местата в града, където се наблюдава системно запушване на шахти, наводнения и задържане на дъждовна вода. Приоритетно той посочи подлеза на Икономическия университет, района на х-л „Камелия“, зоната в близост до бензиностанцията на ЖП Гарата.

Съществуващите отводнителни решетки на ул. „Добри Чинтулов“ да бъдат заменени с по-големи по ширината на улицата (задънена в частта й излизаща на бул. "Княз Борис I"). Това предложиха от обслужващата фирма „Никман" ЕООД, като възможен вариант за справяне с проблема при подлеза до Икономическия университет. Допълнително ще бъдат подсилени шахтите около самия подлез и ще бъдат подменени съществуващите сифони в съоръжението с по-големи.

В разделителната ивица около х-л „Камелия" да се отворят 3 нови места за шахти, за да може да поемат обема на дъждовната вода. Този вариант също бе обсъден по време на срещата. В разговорите стана ясно още, че ще се търси контакт и с Агенция пътна инфраструктура за уточняване на дейностите за почистване на района на „Еко парк – Варна“, където също се събира голямо количество дъждовна вода на пътната настилка и има слаба проходимост на каналите.

От фирмите се ангажираха да изготвят списък с дъждовните колектори, които имат най-належащата нужда от почистване.

В разговорите бяха обсъдени и най-критичните точки за сметопочистването в града и евентуалните мерки, които Администрацията ще предприеме, за да се повишат чистотата в града.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



8 хиляди души пръснаха "Арена София" за "Гунди", Андрей Арнаудов се появи с бременната си жена
Дата: 10/10, 14:12

Познахте ли тази рожденичка на 46 години? Тя е от най-влиятелните жени в България
Дата: 10/10, 14:041 Коментар

За година: С близо 11% повече тежки катастрофи във Варненско
Дата: 10/10, 14:011 Коментар

Старите жилища поскъпват най-бързо в този български град
Дата: 10/10, 13:591 Коментар

Събота и неделя идва обрат във времето: Прогноза от НИМХ
Дата: 10/10, 13:51

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия