Опасно, но модерно - селфи в изоставения строеж, предвиден за детска болница


Дата: 10/10, 21:33

Кадър: БНТ

Опасни снимки и видеа в изоставения строеж, предвиден за детска болница, са хит за младежите в София. От години сградата е опасна, но именно заради това младите хора продължават да я посещават в опит да натрупат повече лайкове в социалните мрежи. Макар преди 7 години в строежа да имаше смъртен случай, достъпът до сградата все още не е ограничен. От институциите заявиха, че са взети мерки, но наша проверка показа, че влизането в обекта е много лесно, а местата за това са много, съобщава БНТ.

В края на лятото синът на Вероника Боева и приятелите му се качват на последния етаж на сградата в двора на Александровска болница, за да си направят поредната опасна снимка. Въпреки че има охрана.

"Моят син се прибра вкъщи и каза: "Мамо, бях на една сграда, ако знаеш каква готина гледка и ми показа една снимка с неговите крачета от 13 етаж на тази сграда. Впоследствие разговарях с децата от конната база, където работя на детските лагери и се оказа, че тази сграда е супер модерна, всички идват тук, за да се снимат и да си правят селфита. Казват й при Херца и било много актуално", разказва Вероника Боева, майка.

Заради безопасността на децата Вероника подала жалби до социалното и здравното министерство. Отговорили й, че е увеличен броят на охранителите на обекта, а оградата е възстановена, което ограничава достъпа до сградата. Посъветвали я да подава и сигнали на спешния телефон 112. Седмица по-късно майката решила сама да провери ситуацията.

"Като стигнах тук видях, че на едно място, което беше преди огромно и можеше тир да влезе, са сложили листа от ламарина и съответно една от ламарините ги нямаше и имаше деца вътре. Три момчета излязоха отвътре, а три момичета като ме видяха се скриха и впоследствие влязоха".

Нашият екип също отиде на място. Изоставеният строеж зад мен повече от 40 години привлича младежи, които да си правят опасно селфи или да нарисуват някой графит. Когато ние пристигнахме оградата беше добре обезопасена, но около 10 минути по-късно група младежи лесно преместиха оградата и влязоха вътре.

"Абе, стига се сърди, бе брат!".
"Не се сърдя! Оттук не мога да мина".
"Ще влезем!".
"Ей, елате! Има вход там някъде. Ще го изкъртим! Ще го счупим!".
"Знам къде има вход, елате!".

Лесно открихме още няколко места, от които да се влезе на строежа. И ние попитахме здравното министерство какви мерки се вземат. Получихме отговор идентичен с този на Вероника - с допълнение, че към момента се извършва почистване на храсти и дървета, които са обхванали ниските етажи на сградата и улесняват влизането в нея. Предвижда се и поставяне на видеонаблюдение в района, но едва след намирането на начин за доставяне на ток до обекта.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Откраднаха кутия с дарения за болно дете от църква в Русе
Дата: 11/10, 01:20

Гърция с исторически успех на "Уембли"
Дата: 11/10, 00:53

Мащабна инвестиционна програма за над 12 милиона лева реализира Община Разград през лятото и есента
Дата: 11/10, 00:40

Зеленски пристигна в Рим
Дата: 11/10, 00:30

11 октомври 1968 г. - NASA изстрелва "Аполо 7"
Дата: 11/10, 00:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия