„Живот без болка чрез изкуството и дишането“ с Петьо Коджабашев във Варна


Дата: 11/10, 17:20

 

Чували ли сте за Холотропното дишане?  То може да разреши редица проблеми в съвременното забързано ежедневие. Стига само да се отпуснете и да започнете да дишате по определен начин. Тогава ще се срещнете с всичко, което ви спъва по пътя към мечтите. Ще разберете кои са страховете, които сте скрили дори от себе си. Ще научите кое е това, което ви отдалечава от целите ви в личния живот или работата.  Ще станете господари на тялото, което служи за ваш дом и превозно средство през целия живот на душата ви на тази земя.

В целия този процес, обаче, няма да сте сами. Плътно до вас ще е ПЕТЬО КОДЖАБАШЕВ, известен още като ABIRU. Той е ученик на Ошо и Станислав Гроф – майстори на себепознанието и самоусъвършенстването: първият -от Индия, вторият - от Чехия. Петьо Коджабашев е още автор на метода "Силата на дишането", сертифициран водещ по ХОЛОТРОПНО ДИШАНЕ, завършил GTT (Grof Transpersonal Training), РЕБАЛАНСИНГ терапевт (ДЪЛБИННА ТЕРАПИЯ С ТЯЛОТО), Сертифициран психотерапевт - "Позитивна психотерапия" към Висбаденската академия по психотерапия (WIAP), Сертифициран терапевт по Класически и Аюрведа Йога масаж и Тантра масаж с 30 годишен опит.

Холотропното дишане е техника, която съчетава ускорено дишане, съпроводено със специално подбрана музика. Това е фокусирана работа върху съзнанието и подсъзнанието.  Води до емоционално освобождаване като помага на хората да изразят и преработят потиснати емоции. Може да доведе до по-дълбоко разбиране на себе си. Често дава чувство на лична трансформация и изцеление. Намалява нивата на стрес и тревожност.

Прилага се успешно при психосоматични заболявания, депресии, неврози, панически атаки, безсъние, хроничен стрес, хранителни, хазартни, алкохолни, никотинови и наркозависимости, фобии, наднормено или поднормено тегло, синдром на хронична умора, хормонален дисбаланс, репродуктивни проблеми, водещи до трудности при зачеване и безплодие.

За ABIRU всичко започва от щангите

За Петьо Коджабашев, известен още като ABIRU, всичко започва със спорта в младежките години. Тогава получава множество травми, които го довеждат до депресии, неврози и паник атаки, защото не знае накъде да продължи.

Съдбата го среща със стар приятел, който му споделя, че може да си помогне с определени практики с тялото и дишането си. Така стига до някои упражнения от йога, цигун, дао. Започвайки ги, избягва медикаментозно лечение на проблемите си.

Чрез дихателни практики с визуализация  усеща как напрежението започва да изчезва. Тогава чува за Ошо, Индия, ашрама в Пуна и решава да отиде там.

В Индия намира спасението за душата си

Докосва се до работа с гласа, рисуване, скулптура, стреляне с лък, а обученията минават през преживяването, емоциите на дълбоко медитативно ниво. Има практики за отработване на детството – да се върнеш назад в миналото и да преработиш травмите. Казва обаче, че ние не можем да ги отработим, а само да се свържем с тях и да почерпим информация, защото те носят много блокирана енергия, която може да бъде освободена. Например думите от родителите, които детето възприема като много обидни, водят до самозатваряне. Като например: „От теб нищо няма да стане“...

Обяснява тези ситуации с отрудените майки бащи, които се борят да отгледат децата си и в същото време нуждата на децата да общуват с изморените си родители. Съзнанието и на едните и на другите е потиснато в този момент и те се нараняват взаимно.

Така ABIRU стига до работа с тялото - т. нар ОШО Ребалансинг – телесно ориентирана психотерапия. Това е техника, събрана от най-известните енерготерапевтични и био методи.

Обикаля градовете със събития за холотропно дишане и ОШО ребалансинг. След дълго отсъствие започва да практикува отново във Варна. Очакваме го на 10 ноември в Арт салона на Радио Варна под мотото „Живот без болка чрез изкуството и дишането“, заедно с картините на Светлана Стефанова.

Ето как обяснява магията на холотропното  дишане самият ABIRU:

С майстора на дихателните и физически техники за изцеление на тялото и душата можете да се свържете чрез:

https://www.facebook.com/abirubg

https://www.facebook.com/petyo.kodjabashev

https://www.abiru.bg/

 

* публикация


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Огромно задръстване на АМ "Тракия" в посока Пловдив
Дата: 11/10, 19:18

На 12 октомври събота имен ден имат храбри имена идващи от Бог Марс
Дата: 11/10, 19:00

Проблемите на "Приморски" нямат цвят. Ще водя диалог с всеки, от когото зависят решенията на проблемите в района
Дата: 11/10, 18:58

Бившият кмет на Варна Иван Портних за разследването на ЕП: Обвиненията срещу мен са неверни
Дата: 11/10, 18:42

Няма да сменяме часа тази събота срещу неделя или следващата
Дата: 11/10, 18:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия