Лекар: Грипът идва, но има лек


Дата: 14/10, 16:57

Редактор: Недко Петров

Стопкадри Нова Тв

Общопрактикуващ лекар обяви, че е съвсем закономерно броят на респираторните заболявания да се увеличи, след като децата са тръгнали на училище, на детски градини и на ясли.

Малко повечко хора има в затворените помещения, което веднага създава предпоставка за инфекции, които се предават по въздушно-капков път доста по-лесно. На открито по-малко е слънцестоенето, така че е нормално в този период да се покача ръста на грипа, заяви в „Пресечна точка“ Гергана Николова.

И като заболявания, и като пик грипът ще дойде с Дядо Коледа, около Коледа и Нова година, и януари вече ще бъде с пълната сила. Затова казваме, че октомври е най-подходящото време да се ваксинираме за грип и ако го направим, ще бъдем сигурни, че през януари няма да се притесняваме, добави тя.

По отношение на ваксините, когато повече хора се имунизират, тогава няма да имаме проблеми, защото вирусът среща и съпротива в даден организъм. Не може да го разболее, но може да продължи да разболява други, и тогава, когато има високо ваксинационно покритие, вяма как да има епидемия, това е доказано, коментира лекарят.

Не знам само защо хората ги е страх от тази ваксина, макар че тя е по стара технология и е доста позната, включително и в нашата страна се прави от години. Имаме ваксинационна програма за борба с грип, която е за пациенти над 65-годишна възраст и смеят да твърдя, че интереса към нея е много голям, и че пациентите, които са се ваксинирали в предходните години, са се уверили в нейната безопасност и изключително добра ефикасност, завърши Николова.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



СЗО одобри детската ваксина срещу маймунска шарка
Дата: 14/10, 19:26

Ники Кънчев отърва докторант от резил
Дата: 14/10, 19:21

Задържаха двама българи в Одрин, превозвали нелегални мигранти
Дата: 14/10, 19:14

Ненчо Балабанов изненада зрителите: Не съм виждал Рафаел Надал в този вид
Дата: 14/10, 19:10

Хитачи - Премиум хладилници произведени от японски инженери
Дата: 14/10, 19:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия