В Абсурдистан и това е възможно! Жена плаща пет пъти глоба за превишена скорост


Дата: 17/10, 07:30

Редактор: Юлия Георгиева, кадри Нова тв

Истински кошмар преживява бургазлийка, на която й се налага пет пъти да плати общо две глоби и въпреки това държавта я заплашва, че ще прати по петите й частен съдебен изпълнител.

Миналия декември получих в рамките на две седмици два акта от полицията за превишена скорост от по 200 лева. Януари месец плащам единия и забравям за другия. Март месец ми излизат задължения за двете глоби и трябваше да ги платя отново. Плащам двете глоби през приложени и през юли се сещам за надвнесената сума и пускам молба към КАТ за възстановяване на едните 200 лева, но не получих никакъв отговор.

Това разказва пред Нова тв потърпевшата Николета Колева.

След седмица се оказа, че в КАТ никой не знае как се процедира при подобни случаи и дали трябва да получа отговор. Предложиха ми да се срещна с шефа на КАТ, но той беше приключил работа в уговорения за среща час и не можах да се видя с него, затова реших просто да изчакам да видя какво ще се случи. Това, което стана обаче е, че в НАП същите две глоби ми излязоха като задължение, разказва жената. 

Така че се наложи да ги плащам отново. Аз първоначално се заинатих, че няма да плащам отново нещо, което съм платила, че и съм надвнесла, но след едно "приятелско" писмо от НАП, в което ми се съобщава, че глобите, ако не бъдат платени, ще бъдат дадени на ЧСИ за принудително събиране. Така едната глоба платих два пъти, а другата - три пъти, посочи Колева.

Свързах се с адвокати, на които разказах какво е станало. Аз не искам да водя дело, но искам да си потърся правата. Посъветваха ме да си пусна молба за възстановяване и толкова, разказа тя.

Оказва се, че молбата от КАТ е разгледана само няколко дни след като е входирана и шефът на Пътна полиция е дал становище , че на жената трябва да бъде върната надвзетата сума. Становището е изпратено по пощата с обратна разписка и според полицията там е станал проблема, тъй като до Николета такъв документ така и не е дошъл. Оказва се, че има и проблем между електронните бази на КАТ и НАП. 

Това, че има проблеми в системата, не трябва да е проблем на хората. Аз не нося вина, че в КАТ и НАП са сложени някакви хора, които не знаят какво да правят, а следва като се отиде при тях да помагат и да обясняват. Така че аз в крайна сметка ще си потърся правата през съда.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Майката на Хари Стайлс потъна в скръб за Лиъм Пейн
Дата: 17/10, 09:30

ЕЦБ се готви да намали лихвите за трети път тази година
Дата: 17/10, 09:22

Нова "забележителност" в Морската градина във Варна: Появи се блато
Дата: 17/10, 09:21

Трикове за хубав крем карамел
Дата: 17/10, 09:20

5 начина да си направим палачинки
Дата: 17/10, 09:17

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия