Прогноза за времето: В следващите 7 дни ще усетим есента само по минималните температури


Дата: 14/10, 12:41

Пиксабей

Прекрасно време обещават синоптиците от "Метео Балканс" в седмичната си прогноза.

През следващите 7 дни, въздушната маса над страната ще се задържи стабилна. Очакваме период на хубаво време, но усещането за есен ще се проявява в минималните температури. Температурите до края на седмицата ще се понижават. В равнините и котловините ще има условия и за мъгли.

Във вторник и сряда ще бъде предимно слънчево и сравнително топло. Максималните температури ще са между 18-22°С. Сутрин, обаче ще е хладно, с минимални температури между 5°С-8°С. В планинските райони се очакват и слани. В равнините и котловините ще се образуват и мъгли. Ще духа слаб западен вятър.

В сряда ще е слънчево и малко по-хладно от вторник. Максималните температури ще са между 17-20°С. Ще има и повече облаци, като над Централна и Източна България са възможни и валежи от дъжд, но североизточния вятър ще се усили ще започне да прониква по-студен въздух. 

През следващите дни времето ще се задържи без съществена промяна. Ще продължи да духа слаб до умерен североизточен вятър и времето над Източна България ще е предимно облачно и сравнително хладно. Минималните температури ще се понижат и в районите без облаци - сутрин, ще се образуват и слани. Ще има условия и за мъгли. Времето над Западна и Централна България ще е предимно слънчево и там дневните температури ще са малко по-високи. 

Очакваните минимални температури ще са между 5-8°С и по-ниски над планинските райони и СИ България между 2-3°С. преобладаващите максимални температури ще са между 12-19°С. Отново по-високи ще са над районите с повече слънчеви часове, а по-ниски в Източна България.   

Седмичната прогноза е изготвена на базата на Европейския модел за средносрочни прогнози и GFS. Както неведнъж сме подчертавали, подобни прогнози са несигурни в по-дългосрочен, 7-дневен план и е възможно да претърпят изменения, затова следете и ежедневните прогнози на Meteo Balkans за най-навременните актуализации. 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Режисьорът на „Аз, роботът“ обвини Илон Мъск, че е плагиатствал от филма за робота му Оптимус
Дата: 14/10, 15:11

Убийство на жена в Пловдив, задържаха непълнолетния й син
Дата: 14/10, 15:051 Коментар

Сашо Евтимов: Спартак няма да тръгне без пари за Стара Загора
Дата: 14/10, 14:54

Обявиха нова дата за тестване на системата BG-Alert
Дата: 14/10, 14:53

Сашо Кадиев гушна две славни българки и обяви голяма вест за зрителите на БТВ
Дата: 14/10, 14:52

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия