Чистотата, ремонтите, градската среда и имотни казуси са сред най-наболелите теми на варненци


Дата: 11/10, 15:49

Булфото

Чистота, ремонтите, градската среда и имотни казуси бяха сред темите, които граждани обсъдиха с кмета Благомир Коцев по време на редовната му месечна приемна, съобщиха от пресцентъра на Община Варна. 

Голяма част от въпросите, които местните жители поставиха, бяха свързани с преписки за прекратяване на съсобственост с Община Варна. Няколко семейства от района на "Ален мак" потърсиха подкрепа от Коцев за придвижване на казусите им, които в продължение на години са били бавени от предишната администрация и възпрепятстват плановете на собствениците по отношение на имотите им.

Разглеждаме изключително детайлно всеки частен случай, посочи в разговорите кметът Коцев. Нашата цел е не само да удовлетворим съсобствениците, но и внимаваме да не провокираме обществен натиск и да избегнем презастрояване на територията на общината, подчерта той. По думите му администрацията вече е предприела стъпки и върви по пътя на поетапно ликвидиране на съсобственост с частни лица в морската столица, но нещата се случват бавно, защото се следи за пробойни и измами в процеса на разделяна на собствеността. Всеки частен имот, особено в зоните, които не са в регулация, се оглежда подробно, за да предвидим качествено градоустройство и комунални услуги за в бъдеще, посочи още кметът.

Други посетители на приемната разговаряха с кмета по темите за градските празници, инициативите за деца и новите алтернативи за прекарване на свободното време, отдих и спорт в града. Обсъдени бяха възможностите за включване на доброволци - обществени наблюдатели, в ежедневното обследване на ключови точки във Варна, в случаите на задръствания, ремонти, замърсяване и други важни въпроси, касаещи жителите на общината.

Посетители предложиха още да се използват полезни практики и примери от австрийската столица Виена, доказала се в Европа с баланса в градската си среда, качествените си решения за трафика, пешеходците и внушителните си паркове и места за отдих. По темата Коцев коментира, че има амбиции Варна също да се превърне в по-добро място за живот, работа и отдих и екипът му е отворен към всеки положителен пример в тази посока. Вече е в ход реализацията на два нови парка в район „Младост“, а част от инфраструктурата в тях е заимствана и вдъхновена от различни успешни проекти в Европа.  За пример Коцев посочи детска площадка, проектирана да бъде изцяло от натурални материали, каквато има във Виена.

Граждани се обърнаха към кмета с очакване да разреши дългогодишни междусъседски спорове. На тях беше обяснено, че Общината няма право да се намесва в управлението на етажната собственост с много малки изключения, когато такава не е учредена и няма назначен домоуправител.

Служители на администрацията бяха сезирани по казус в кв. „Аспарухово“, района на т.нар. „военни блокове“, където предходната администрация е реализирала първия етап от проект за облагородяване на междублоковите пространства. По думите на живущите там, основният ремонт на входовете и прилежащите територии не е завършен и те срещат спънки с реновирането на имотите си. От администрацията ги увериха, че случаят ще бъде проверен и преписката им ще бъде проследена


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Демонстранти блокираха писта на международно летище, спряха всички полети
Дата: 11/10, 18:20

Разследват полицай за изнасилване
Дата: 11/10, 18:16

Спират тежкотоварните камиони през прохода "Петрохан"
Дата: 11/10, 18:11

Германия обеща нов пакет оръжия за Украйна на стойност 1,4 млрд. евро
Дата: 11/10, 18:06

Тагарев: Удивен съм от думите на президента Радев
Дата: 11/10, 18:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия