Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов във Варна на 21 и 22 октомври! Включете се в двудневен маратон на музиката в киното във Фестивалния!


Дата: 17/10, 15:18

В Зала 1 на Фестивалния комплекс заедно с трите звезди ще излязат Плевенската филхармония под диригентството на Борислав Йоцов и още любими джаз музиканти - Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов.

На 21 октомври от 19:00 е вечерта на българското, а на 22 октомври в същия час - на световното кино с теми от великите филми “Имало едно време в Америка”, “Кръстникът”, “Кабаре”, “Флашданс”, “Хубава жена”. Последни места!

Единствено във Варна Плевенската филхармония, Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов ще представят двойна доза от своите проекти, посветени на музиката в киното, с които обикалят страната.

“Бяхме очаровани от любовта, с която варненската публика посрещна нашия спектакъл "Да послушаме кино" преди година, затова сега се връщаме в красивата Варна с двудневен музикален маратон, в който събираме най-обичаното от музиката в българското и световното кино в два поредни концерта, които носят посланието за любов. А то е така необходимо във времена като днешните” - споделя Хилда Казасян.

Първият концерт е на 21 октомври, когато Зала 1 на ФКЦ ще бъде облъхната от атмосферата на нежна носталгия, която винаги извикват срещите с незабравимите мелодии от големите български филми. Тази елегантна програма заслужено грабна приза "Кристална лира" за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство за 2023 г. Сега варненската публика ще може да й се наслади отново, този път като на своеобразна въвеждаща тема към втория концерт на следващия ден.

На 22 октомври музикалното пътешествие на творческия екип продължава с музика от световното кино. "Светът на киното в музика" е концерт-спектакъл, който отваря вратите към една друга реалност, той е раздвижващо душата събитие, което ангажира слушателя и разкрива картини от знакови ленти като “Имало едно време в Америка”, “Кръстникът”, “Убий Бил”, “Кабаре”, “Флашданс”, “Хубава жена”, филмите на Чарли Чаплин (”Модерни времена”) и много други. Избраните филмови парчета от обичани ленти са с изцяло нови аранжименти, направени от Христо Йоцов специално за случая.

За радост на варненските почитатели на джаза на сцената в Зала 1 в двата концерта заедно с Плевенската филхармония с диригент Борислав Йоцов и солистите Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров, ще бъдат и едни от най-добрите джаз музиканти в България - Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов. За още по-силно въздействие на концертите ще има и мултимедия, подготвена от Васил Каркеланов.

Билетите за концертите:

21.10.2024: https://www.eventim.bg/bg/bileti/abonament-za-2-koncerta-21-10-2024-i-22-10-2024-varna-festivalen-kongresen-centr-1420493/performance.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3Q0FzCxHrQk4FTr3bnIgSx2fsh0gJASom8XA9_QCo9ACCN6uF9V5hdZtw_aem_omgyy17sE1SfFkfpc2xFbg

22.10.2024: https://www.eventim.bg/bg/bileti/svetovnoto-kino-v-muzika-varna-festivalen-i-kongresen-centr-1420467/performance.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2imVjCMZP11Lrv7kVi_b6NwZbKxWe7UUUjmYWd6fN_Hu0GSYtaTOSUZhc_aem_JB99jy3-ppGa548nYQpXFA

Специално за варненци е предвидена и възможност за абонаментен билет за двата концерта

Билети могат да се купят и от Грабо:

21.10.2024 - https://grabo.bg/da-poslushame-kino-0u8hqfz
22.10.2024 - https://grabo.bg/svetovno-kino-muzika-0kvtm

А също и от Билетния център и сайта на ФКЦ

Деца до 6 години влизат без билет и без право на място.

Снимки личен архив на изпълнителите

Пресцентър Арт Варна www.artvarna.net

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Нула градуса още тази нощ: Прогноза на НИМХ
Дата: 17/10, 17:30

Ето къде няма да има ток следващите дни във Варна и областта
Дата: 17/10, 17:24

Трансформирайте здравето си с новите медикъл пакети на Ensana Aquahouse
Дата: 17/10, 17:20

Във Варна показаха смарт контейнер с автономно управление на отпадъците
Дата: 17/10, 17:121 Коментар

Строителна корпорация КУБ допринася за международния диалог
Дата: 17/10, 17:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия