Експерт за истерията с маслото: Имаме български продукт, който е наполовина по-евтин


Дата: 22/10, 12:03

Редактор: Юлия Георгиева, кадър Нова нюз 

Не знам откъде измислиха, че с 80% скача цената на маслото в Европа. Няма такова нещо или поне не е на годишна база. Не знам как е допусната такава грешка. При нас на годишна база имаме 15% иизменение в цената на маслото. Имаме по-малко производство и от това страдат големите консуматори, които са и големите производители Германия, Франция, Дания, Нидерландия, Белгия. Напрактика по-малкото предлагане доведе до това помръдване на цената и у нас. Ние сме много малък производител на масло. В момента е надценена цената на маслото, заради създалата се паника. Но съветвам хората просто да търсят промоционалните етикети на българското масло, което е по-евтино и с по-добри качества. 

Това коментира пред Нова нюз Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стокови борси и тържища.

Аз не искам да сблъсквам различни марки, но след като на пазара имаме аналог, който е с 50% по-евтин, би трябвало хората да направят верния избор, коментира той.

Апелирам потребителите да гледат цените на дребно, да отделят 15 минути за ценова информация и да не угаждат на интересите на недобросъвестните търговци. В момента има надхвърляне на нормалната пазарна цена, което никак не е коректно, независимо от причините за това, обясни Иванов. 

Масло ще има. Ще се вдигне производството на този продукт. Такъв цикъл наблюдавахме и през 2016 година. Драма няма. Маслото в момента е по-малко, ще има колебания в цената, но в никакъв случай няма да има драстични изменения, обобщи той.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Община Варна: Къде изтичат парите на „Градски транспорт“ ЕАД – платихме им 3,8 млн. лв. за октомври, а искат още 2 млн. лв.
Дата: 22/10, 14:16

Как крипто търговец стана милионер с $96: Историята зад FreeDum Fighters ($DUM)
Дата: 22/10, 14:10

Международна строителна компания избра Черно море
Дата: 22/10, 14:10

Удължиха забраната за износ на инсулини и някои антибиотици
Дата: 22/10, 13:57

Нотариусите излязоха с позиция за недвижимите имоти, придобивани по давност
Дата: 22/10, 13:39

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия