Христо Мутафчиев: Не съм удобен за министър


Дата: 12/10, 10:10

кадър: Bulgaria ON AIR

Микеле Плачидо казва: "Можеш да се снимаш в хиляди филми, но истински актьор ще станеш само в театъра. Само на сцената можеш да разбереш колко наистина струваш".

"Микеле Плачидо е абсолютно прав. Стигнал съм до този извод по свой собствен път. Театърът те прави актьор, а телевизията и киното те правят просто известен. Когато започнах да работя и конкретно за роля, спектакъл, с колеги и режисьори, когато разбрах, че това е изключително сериозна професия, за която трябва характер, разбрах, че това е нещо, което обичам. Сладостта идва с времето", заяви актьорът Христо Мутафчиев в съботното издание на "България сутрин".

"От големите преподаватели в НАТФИЗ съм разбрал едно основно нещо - трябва да знаеш защо излизаш на сцената, какво имаш да кажеш и защо го казваш. Тогава имаш работа на сцената. Много се научихме да приемаме Левски като портрета от стената зад бюрото на някой министър. Не си даваме сметка, че е бил жив човек. Вярвам, че светът може сам да се справи с бедствията, които връхлетяха народите около нас. Трябва само да имаме кураж и смелост", допълни Мутафчиев за Bulgaria ON AIR.

"Славата е нож с две остриета, защото отнема свободата и личното пространство на човека, не на твореца или актьора. От министъра на културата зависи благосъстоянието на цял един сектор. Никой от министрите не удари по масата за бюджета. Всеки се натиска на креслото. Аз не мога така и поради тази причина не съм удобен министър. Затова и не искам да съм министър. Канили са ме поне 3 пъти, всеки път се измъквам", поясни актьорът.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Крал Чарлз III отвърна на желанието на Австралия да отхвърли монархията
Дата: 12/10, 13:08

Бившият културен министър Кръстев за театралната афера: Това е малоумие!
Дата: 12/10, 12:59

По диагонал през България дъждовете спират и вече настъпва мощен обрат във времето
Дата: 12/10, 12:53

Уведомяват се всички с пенсия под 1077 лева и заплата под 1390 лева бруто за събирането на дългове
Дата: 12/10, 12:47

Хиляди поискаха в Търговище ново разследване за смъртта на моторист
Дата: 12/10, 12:44

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия