Пият ли барманите постоянно зад бара или това е мит


Дата: 18/10, 11:23

Редактор: Недко Петров

Стопкадри бТВ

Победителят в „Bar Masters 2024“ Ценислав Ангелов гостува в „Преди обед“ и в началото на разговора с Франциска Йорданова и Петър Дочев се върна години назад, за да разкаже как е станал барман.

Когато е бил на възраст около 16 години, той гледал едно сутрешно предаване с бармани, харесало му и след това започнал да чете в интернет и да се интересува от този занаят, което предопределило и съдбата му.

Впоследствие счупил много бутилки през годините, но решил да спре с подхвърлянето им и започнал да работи зад бар, което според Ценислав е станало и малко случайно.

Топ барманът разкри също как е направил коктейла „Бонд на Балканите“, с който е спечелил конкурса.

След като се върнали от лагера в Гърция, Ценислав изготвил идея и концепция, и от проба на проба искал да вкара вкуса на България, а отделно като фен на киното и Джеймс Бонд.

Пробвах около десетина варианта, докато стигна до крайната цел. Правих коктейла една седмица и всеки ден пробвах по два варианта, каза Ценислав.

Последният уточни още, че не е вярно, че барманите пият постоянно зад бара, защото дори работата да им позволява да опитват нови неща, трябва да я вършат адекватно.

Иначе Станислав се записал за конкурса, защото участвал с негови приятели, с които преди са работили заедно и се били сработили добре в Русе, докато не се разделят.

Те участваха за втора година и миналата година бях проследил тяхното участие. Така че, когато излезе обявата за конкурса, реших да се запиша, но не съм очаквал, че ще го спечеля. Дори им казах, че ще дойда да ги гледам на финала, но после излезе класирането и аз бях там, призна Ценислав.

Той развесели зрителите и със забавна случка, свързана с неговата професия.

Една вечер бяхме на работа с колегата Цецо, който беше от финалистите на конкурса, и спря тока. Нямаше ток два часа, беше тъмно и работихме с фенерче, телефон и аварийното осветлене. Трябваше обаче да задържим клиентите, и затова пиехме шотове с тях, и им разказвахме истории и вицове. Като дойде тока, всички бяха гости на бара, въпреки че нямаше ток доста време, заяви по бТВ Ценислав.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Как да удължим живота на батерията в лаптопа
Дата: 18/10, 13:19

Читател: Плащаме за винетки на АПИ, а кой трябва да чисти боклука по пътищата?
Дата: 18/10, 13:16

Не дай Боже, да се налага! По БТВ попиляха BG-Alert
Дата: 18/10, 13:151 Коментар

Нов проект на КОМФОРТ ООД – К-GARDEN в м-ст Ален мак
Дата: 18/10, 13:10

5 причини да опитате кето хляб още днес
Дата: 18/10, 13:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия