Ердоган: Израел разширява войната


Дата: 21/10, 08:40

Пиксабей

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че в Израел има разбиране войната да не се ограничава само в определен кръг, а да се разширява.

Турският държавен глава говори на пресконференция след срещите си с германския министър-председател Олаф Шолц в двореца Долмабахче в Истанбул, предаде БГНЕС.

В отговор на въпрос за продължаващата подкрепа на няколко държави за нападенията на Израел в Газа и Ливан Ердоган отбеляза, че израелският министър-председател Бенямин Нетаняху има ясното намерение не само да ограничи конфликта, но и да го разшири.

„Израел разполага с ресурси, които са несравними с тези на други държави. В момента той използва и F-35. От друга страна, той разполага с ракети и снаряди - всички тези възможности сега са в ръцете на Израел. И какво прави той с тези средства? Той навлиза в период на експанзия. В този период войната, която започна в Газа, в крайна сметка се разпространи в Ливан. За съжаление, в Ливан Израел продължава безмилостните си кланета. Нетаняху го прави и продължава“, заяви Ердоган.

Турският президент каза, че за някои лидери смъртта на много хора се е превърнала във „въпрос на удоволствие“. Той отбеляза, че Западът, особено Съединените щати, не е променил подхода си към продължаващия процес, като продължава да подкрепя Израел.

„За Израел не е трудно да се сдобие с оръжие, боеприпаси и оборудване, тези ресурси им идват в големи количества. С тези възможности Израел продължава своите кланета в региона“, каза Ердоган.

Той подчерта, че Турция внимателно проучва какво може да направи в отговор на ситуацията, особено по отношение на храните и боеприпасите.

Той изтъкна, че броят на жертвите в региона надхвърля 50 000, и призова всички политически лидери със съвест и проницателност да поемат инициативата и да кажат „стоп“ на агресивната политика на Израел.

Ердоган също така увери, че Турция ще продължи позицията си, основана на справедливостта и съвестта от началото на конфликта.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Безплатни японски къщи побъркаха пазара на имоти
Дата: 21/10, 10:37

Задържаха рецидивист за кражба на кола във Варна
Дата: 21/10, 10:34

Срам за Варна: Сензационният Гай от древния Одесос остава на открито, ще го пазят с шатра
Дата: 21/10, 10:32

Гастроентерологът: Държим решението за здрав корем
Дата: 21/10, 10:30

Светът се моли за Ал Пачино
Дата: 21/10, 10:271 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия