Ути подхлъзна Пъдев и Наско от БТР с италианското карпачо


Дата: 15/01, 21:30

Редактор: Юлия Георгиева, кадър бТВ

Майсторът на черпака Ути Бъчваров в отбора на Милица Гладнишка в предаването "Кой да знае" предприе стартегически ход, избягвайки почти до края на играта тема "Кулинария". През цялото време съотборничката му Милица се чудеше защо известния готвач избягва темата, но накрая стана ясно.

"Ути просто иска да се позабавлява за ваша сметка", коментира актрисата, когато отборът на Христо Пъдеви Наско от БТР в крайна сметка посочиха категорията. 

Името на италианското предястие "карпачо" идва от ...?

- тосканската традиция за пресоване на хартия

-венециански художник, известен със своите специални червени тонове

- много остър режещ нож

Супа, това е супа, нали, коментира Пъдев. 

Каспачо е тестено изделие, предположи Милица.

Ама как може така безскруполно да го наречеш тестено изделие! Защо ги буташ в бездната. Тя се гаври с противника! Момчета, няма да допусна такава гавра с вас, застъпи се Ути за противниковия отбор, с който и без това в предходните въпроси заформи обединен фронт срещу трудните въпроси в играта. 

Карпачото първоначално се е правело от говеждо месо. То е било нарязано на много тънко, толкова тънко, че да може да се чете вестник. Днес под карпачо разбираме всякакво месо, нарязано на много тънко, обясни готвачът. Това накара всички да избухнат в смях, а водещия Сашо Кадиев му предложи направо да отиде при другия отбор и да натисне верния бутон. 

Саше, сигурен съм, че във въпроса има уловка. Совите не са това, което са, е казал Дейвид Линч, защити се Ути. 

В крайна сметка Пъдев и Наско избраха да заложат не на очевидния и подхвърлен им отговор от Ути за острия нож, а на тосканската традиция за пресоване на хартия, тотално пренебрегвайки втория възможен отговор. 

Оказва се, че карпачото е кръстено на името на известния венециански художник Викторио Карпачо, който бил известен с ярките червени и бели цветове в творбите си. 

 

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Вулкан в Аляска показва нови признаци на активност
Дата: 14/03, 00:45

Манчестър Юнайтед е на 1/4-финалите в Лига Европа в мач с три дузпи
Дата: 14/03, 00:30

Настимир Ананиев: Трябва да се върне машинното гласуване по начина, по който беше заложено
Дата: 14/03, 00:161 Коментар

Балкан разгроми Левски и е последният полуфиналист за Купата на България
Дата: 14/03, 00:00

Дизайн на етикети - Печат на етикети
Дата: 14/03, 00:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2025 | Пълна версия