Живущи на "Траката" и "Евксиноград" във Варна: Търпението ни се изчерпва


Дата: 21/10, 12:50

снимка: Община Варна

Живущи в района на Траката и Евксиноград скочиха срещу предстоящото затваряне на част от пътя за Златни пясъци.

Ето какво пишат те в сигнал до медиите и общината:

От публикации в медиите се информирахме за предстоящите от днес, 21.09.2024 г. промени в организацията на движението в посока от/до курортните комплекси заради стартиране на ремонтните дейности по проекта за водния цикъл Евксиноград по бул. „Княз Борис I“ в участъка между Траката и Ботаническата градина.

От информацията става ясно, че северното платно на бул. „Княз Борис I" (посока центъра на Варна) в участъка от Ботаническата градина до Евксиноград ще бъде затворено за моторни превозни средства и движението ще се извършва в едно платно. Предвидено е по време на ремонтите дейности движението да се извършва двупосочно в южното платно на бул. „Княз Борис I" (посока курортните комплекси), като се препоръчва по възможност използването на обходни маршрути ул. "28-ма", ул. „8-ма“, ул. "Арх. Манол Йорданов".  

Неведнъж сме Ви информирали относно състоянието на ул."28-ма“, като последния път бяхме провокирани от срещата Ви относно ремонтните дейности по проекта за водния цикъл Евксиноград с представители на „ВиК Варна" ООД и пътните фирми, в които се твърдеше, че ул. "28-ма" е напълно възстановена със средства от община Варна, защото улицата ще бъде обходен път при предстоящото затваряне заради ВиК ремонта на бул. „Княз Борис I“ в участъка между Траката и Ботаническата градина. 

Към настоящия момент обаче състоянието на ул. "28-ма" е следното: 

1. На пътното платно е положен асфалт с дебелина 4 см; 

2. Няма изградени тротоари от двете страни на платната, по които да се движат пешеходците и особено възрастни хора, инвалиди и майки с детски колички; 

3. Ширината на уличното платно на места е около 4,50 метра, на други максимум 5.50 м. 

През годините сме били изключително толерантни към местната администрация, със собствени сили и средства сме правили ремонти, които да позволяват движението в района, но докато улицата не бъде технически подготвена да бъде обходен маршрут на трафика, който ще минава по нея докато текат дейностите по реализация на ВиК проекта, няма да допуснем да бъде използвана като обходен път. 

Търпението на всички е на път да бъде изчерпано и в случай че община Варна не предприеме необходимите действия по подготовката на ул. "28-ма" за обходен път и подобряване на гореописаното й състояние, ще предприемем крайни действия за  защита на правата ни като граждани, в това число и чрез изразяване на гражданско неподчинение и блокиране на ул. "28-ма", а също и блокиране на пътното платно на бул.,,Княз Борис I", в което ще се извършва двупосочното движение. 

Ще потърсим съдействие и подкрепа от журналистическата гилдия и телевизии. В подкрепа на нашите искания Ви прилагаме и събрани подписи от живущите в района.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Направете важна крачка към новата си визия с МЦ Хейлан Варна
Дата: 21/10, 15:40

Най-бедният щат в САЩ Мисисипи е изостанал почти като България от другите страни в ЕС
Дата: 21/10, 15:36

Одитът на „Ученическо и столово хранене“ във Варна откри несъответствия в менютата, енергийните стойности и крайните цени
Дата: 21/10, 15:34

Ден на отворените врати в съда във Варна
Дата: 21/10, 15:29

През 1998 година от всяко такси и кръчма в България се чуваше нейната песен, на 48 години "гърми" отново
Дата: 21/10, 15:28

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия