Acibadem: Цялостен подход към лечението на рак на гърдата


Дата: 21/10, 02:00

Acibadem е комплексен център за рак на гърдата в Истанбул, Турция, в който се осигуряват всички налични методи за лечение, експертни грижи и подкрепа до излекуването на пациентите и след това.

„Има над 200 вида рак, категоризирани в основни групи. Тумор се образува, когато дадени клетки започнат да растат неконтролируемо и този процес не спира. Понякога туморните клетки се отделят от първоначалното си местоположение и се разпространяват в други части на тялото, като черния дроб, белите дробове, костите или мозъка, където продължават да растат. Това се нарича метастазиране. Ракът на гърдата е само един от видовете тумори, но има особено значение като най-често срещаният рак в света. Всяка година приблизително 2.3 милиона души, предимно жени, се диагностицират с рак на гърдата“, отбелязва професор Метин Чакмакчъ, специалист по диагностика и лечение на рак на гърдата.

Подробна диагностика и ефективно лечение на рак на гърдата

Когато в Клиниката за рак на гърдата Acibadem пристигне пациент се извършва подробен преглед, последван от образна диагностика. В зависимост от случая може да се назначи ехография на гърди, мамография или ЯМР. Ако се открие необичайна лезия като бучка, маса или калцификация, се извършва иглена биопсия още в същия ден. Резултатите от патологията, които доказват дали става въпрос за рак на гърдата, обикновено са готови в рамките на 2 или 3 дни. В случай че се докаже рак, пациентът се проверява за метастази в други органи и тъкани. С цялата тази информация се набелязва оптимална стратегия за лечение, съобразена с конкретния пациент.

Същевременно, ако пациентката вече е диагностицирана с рак на гърдата в своята родина и всички необходими изследвания са завършени и потвърдени, цялото лечение може да бъде планирано още преди тя да пристигне в Истанбул.

Как се лекува рак на гърдата в Acibadem

При рака на гърдата, има три основни метода на лечение: хирургия, системна лекарствена терапия и лъчетерапия. Често е необходимо да се използват всички тези модалности. Въпреки това, тъй като случаят на всеки пациент е уникален, стратегията за лечение е съобразена с вида, стадия и генетиката на рака.

Запазване вида на гърдата след операция

Един от най-плашещите сценарии за жени, диагностицирани с рак на гърдата, е мастектомията, която представлява отстраняване на цялата гърда. Това може да бъде травмиращо изживяване за всяка жена. „Ето защо, в Acibadem даваме приоритет на запазването на гърдата при всяка пациентка, при която това е възможно. Стремим се да съхраним цялата гърда, като запазим нейния контур и вид“, казва проф. Чакмакчъ. В случаите, когато операцията със съхраняване на гърдата не е осъществима поради фактори като размер на тумора или размер на гърдата и се налага отстраняване, реконструкцията се извършва веднага след мастектомията, по време на същата операция. По този начин се избягва стресът, когато жената се събуди след операцията.

Клиника, фокусирана изцяло върху лечението на рак на гърдата

В Acibadem, специализиран център за рак на гърдата осигурява за всички пациенти персонализирано лечение, съобразено с техните специфични нужди. Лечението се планира, провежда и контролира от мултидисциплинарен екип, включващ хирург, медицински онколог, радиолог, пластичен хирург, лъчетерапевт, патолог и специалист по нуклеарна медицина.

Acibadem обединява всички услуги и специалисти по рак на гърдата под един покрив, като по този начин елиминира необходимостта пациентите да обикалят на различни места за диагностика и лечение. „В нашата болница кабинетите на всички лекари, които се занимават с диагностика и лечение на рак на гърдата, се намират в един коридор. Това е важно, защото позволява на пациентите да имат достъп до всички необходими специалисти на едно място, без да пътуват на дълги разстояния, независимо дали в болницата или извън нея. Освен това, като лекари, ние можем да комуникираме директно един с друг. Това е ценно, защото разстоянието може да направи комуникацията по-предизвикателна или да доведе до проблеми. Това тясно сътрудничество в крайна сметка е от полза за резултатите на пациентите“, казва проф. Метин Чакмакчъ. Освен това, в съседство с лекарските кабинети, в същият коридор са разположени оборудвани помещения за мамография, ехография и биопсия. Това прави целия процес на диагностика по-лесен, по-удобен и по-ефективен за пациентите.

Не само лекарите, но и медицинските сестри в Acibadem, които са специализирани в рак на гърдата, играят важна роля в лечението на пациентите. В Отделението за рак на гърдата в Acıbadem всеки пациент е внимателно проследяван от специализирани медицински сестри. Те придружават пациентите във всички етапи от тяхното лечение. Ако пациентите имат спешни въпроси или притеснения, те могат да се свържат с медицинската си сестра 24 часа в денонощието.

В Acibadem вярваме, че нашата всеотдайна грижа, експерти с международно признание, съвременни технологии, ориентиран към пациента подход и екипна работа на най-високо ниво носят значително предимство в ефективното диагностициране и лечение на рака на гърдата, посочва специалистът.

Младите пациенти с рак на гърдата имат специално място в спомените ни

Проф. Метин Чакмакчъ твърди, че рак на гърдата може да бъде диагностициран и в много ранна възраст. „Имаме много добри резултати, вдъхновяващи истории и щастливи пациенти след края на лечението. По-голямата част от случаите на рак на гърдата възникват след 40-годишна възраст и честотата нараства с възрастта. Но това не означава, че ракът на гърдата не може да се появи на 30, 25 или дори 20 години. Имаме пациенти в много ранна възраст, но след като се излекуват и болестта е победена, съвременната медицина им позволява да забременеят, да имат деца, да създадат семейство и да водят пълноценен живот. Има много добри истории на млади пациенти, които са оздравели и са създали семейства след лечение на рак на гърдата. Историите на тези млади пациенти винаги заемат специално място в съзнанието ми”.

 

*публикация


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Гастроентерологът: Държим решението за здрав корем
Дата: 21/10, 02:00

Acibadem: Цялостен подход към лечението на рак на гърдата
Дата: 21/10, 02:00

Тежко болният Брус Уилис беше забелязан на публично място
Дата: 21/10, 01:57

Френският журналист Ромен Молина: Мбапе е пияница
Дата: 21/10, 01:47

Загинал и ранени след стрелба в университет в Джорджия
Дата: 21/10, 01:35

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия