Три дами бяха „кмет за един ден“ в Община Варна


Дата: 24/10, 19:03

Снимки: Община Варна

Три млади дами от Варненската търговска гимназия „Г.С. Раковски“ - Ралица Костадинова, Александра Макаева и Елис Андреева станаха „кмет за един ден“. Те символично поеха работата на кмета Благомир Коцев и се потопиха в динамичното ежедневие от събития и срещи в Община Варна.

Работният ден на дамите - „кмет за един ден“ започна с подписване на официален меморандум, който изяснява техните правомощия и отговорности. Днес те можеха да участват в управленските процеси на общината и в ключови срещи, за да разберат как функционира големият механизъм, който движи Варна. Имаха задължението да бъдат новатори и да покажат творчески подход и свежи идеи за развитието на града, съобщиха от пресцентъра на община Варна.

Моята представа за работата в Община Варна беше съвсем различна и се преобърна след като станах кмет. Всичко отвън изглежда лесно и бързо постижимо, а отвътре се оказва трудно и бавно. Това обаче има и своите добри страни, защото означава, че процесите в общината се контролират от няколко страни. Това сподели пред младите хора кметът Благомир Коцев, разказвайки им за предизвикателствата пред кметската администрация.

Ученичките присъстваха и на регулярната среща на кмета с представители на пътните фирми и ВиК-дружеството, на която се обсъждат текущите ремонтни дейности в града.

Инфраструктурата е приоритет в нашата работа, защото касае всички граждани без изключение. Непрекъснато координираме дейностите по пътните ремонти, за да облекчим трафика и да намалим неудобството за хората. Същевременно поставяме акцент върху образованието, културата и спорта – всичко, което вълнува младите хора. Искаме да създадем такива условия, така че те да изберат Варна пред други градове в страната и в чужбина, каза още кметът.

Младите „кметове за един ден“ участваха заедно с Благомир Коцев и в официалното откриване на 8-то издание на Националното туристическо експо – „Дестинация Варна“. Те заедно прерязаха лентата на двудневния форум, разгледаха щандовете на изложителите, разговаряха с организаторите и присъстваха на дискусионните панели за развитието на черноморския туризъм. В края на деня, трите дами дадоха и своите предложения за по-чист и по-зелен град.

Още трима младежи влязоха в ръководството на Община Варна за един ден. Симона Стайкова, Мерилин Тодорова и Виктор Иванов оглавиха дирекция „Образование и младежки дейности“. Директорът Антоанета Хинева ги запозна с електронната система за прием в детските градини и училищата на територията на общината, с разпределянето на преписки и с работата на отдел „Младежки дейности“.

Днешният открит урок по основи на общинското управление и заемането за един ден на местата на кмета Благомир Коцев и други ръководни длъжности в общинската администрация е част от Националната инициатива „Мениджър за един ден“. Тя се провежда за 22-ри път цели осъществяване на дългосрочно и ефективно сътрудничество в процеса на обучение на младежите по предприемачество.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Окръжният съд в Кюстендил остави в ареста гражданин на РСМ, издирван от Австрия с Европейска заповед за арест
Дата: 24/10, 21:20

Борислав Гуцанов: Партиите трябва да се обединят около приоритети за страната
Дата: 24/10, 21:20

Тежък удар за Цънцарова, човек на Слави й отмъсти
Дата: 24/10, 21:14

Рибарите не помнят такова чудо в Черно море: Морето ври от парчета по 2 кила
Дата: 24/10, 21:10

Завой наляво! Да сменим посоката, зове БСП-Обединена левица
Дата: 24/10, 21:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия