Варна се включва в Националната компания срещу насилието над и между деца „Бъди смел, бъди добър!“


Дата: 21/10, 17:43

Снимка: Пиксабей

Община Варна се включва в Национална кампания срещу насилието над и между деца под надслов „Бъди смел, бъди добър!“. Инициативата е на Държавната агенция за закрила на детето и предвижда разнородни събития в подкрепа на каузата в цялата страна.

Варна ще се присъедини към кампанията на 23 октомври (сряда), когато в 11:00 ч. служители на Дирекция „Социални дейности“ в Община Варна и на ДАЗД ще засадят фиданки в Парк „Възраждане“. Поканени са живущите в района, както и всички желаещи да подкрепят инициативата.  Идеята е да се привлече вниманието на обществеността към каузата на кампанията и същевременно да се ангажират подрастващите към опазване на околната среда, грижа и свързване с природата.

Кампанията „Бъди смел, бъди добър!“ се осъществява в изпълнение на плана за действие на Националната програма за превенция на насилието и злоупотребата с деца (2023 – 2026 г.) Събитието се провежда със съдействието на Министерство на земеделието и храните, Изпълнителна агенция по горите и нейните държавни предприятия по Закона за горите и техните териториални поделения и с подкрепата на Община Варна.

Целта на инициативата е да покаже съпричастността на всички институции за превенцията на различните видове насилие и усилията им за гарантиране правото на закрила от насилие на всички деца. Кампанията цели още и промяна в обществените нагласи и постигне на нулева толерантност към всякакъв вид агресия над и между деца.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На днешния ден в историята: Томас Едисън успява с електрическата крушка
Дата: 22/10, 00:04

Слънчево във вторник
Дата: 21/10, 23:47

Гастроентерологът: Държим решението за здрав корем
Дата: 21/10, 23:30

Кухненско оборудване за ресторант. Какво ни трябва?
Дата: 21/10, 23:20

Acibadem: Цялостен подход към лечението на рак на гърдата
Дата: 21/10, 23:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия