Мъж без книжка и с над три промила алкохол опита да подкупи полицаи в Кърджали


Дата: 16/10, 12:52

Булфото

Неправоспособен водач, управлявал след употреба на алкохол и предложил подкуп на полицаи, е задържан в Районното управление в Кърджали, съобщават от регионалния пресцентър на МВР, предаде БТА.

Около 13:40 часа вчера полицейски служители спрели за проверка в Кърджали лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 53-годишен. Преди да бъде извършен тест за алкохол, водачът хвърлил 150 евро на седалката на патрулния автомобил. Служителите на МВР незабавно подали сигнал в дежурната част. На място е изпратена оперативна група, която е извършила оглед. Пътни полицаи тествали водача за употреба на алкохол с техническо средство, което отчело 3,03 промила. Отказана била кръвна проба за химически анализ. При направена справка се изяснило, че мъжът никога не е притежавал свидетелство за правоуправление на МПС.

По случая е образувано бързо производство за предложен подкуп на длъжностни лица. Автомобилът е иззет и е на съхранение в Областната дирекция на МВР в Кърджали.

От Регионалния пресцентър коментираха, че това е един от рекордьори, установени от началото на годината да управляват автомобил с толкова висока стойност на употреба на алкохол. Оттам припомниха, че само през миналата седмица на територията на областта са установени трима водачи, управлявали след употреба на алкохол. Пробата на единия от тях е била над 1,2 промила.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Одит доказа, че "Пазари“ ЕАД неправомерно събира наеми
Дата: 16/10, 15:17

Обявиха много малко почивни дни по Коледа и Нова година
Дата: 16/10, 15:15

Пострадалите при катастрофата в Русе са вън от опасност
Дата: 16/10, 15:12

Разби се американски изтребител, пилотите са в неизвестност
Дата: 16/10, 15:05

Затвориха банка в Австрия с акционер една от най-богатите българки
Дата: 16/10, 15:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия