Барселона с убедителна победа над Реал Мадрид


Дата: 26/10, 23:55

кадър: Макс спорт

Барселона води с 4:0 срещу Реал Мадрид като гост в дербито на испанския футбол. Роберт Левандовски заби два бързи гола 54-тата и 56-ата минута, в 77-ата точен беше и Ламин Ямал, а в 84-тата се разписа и Рафиня.

Оправдаха се прогнозите, че Лука Модрич не е сред титулярите на домакините. Треньорът Карло Анчелоти е предпочел да започне с халфова линия в лицето на Джуд Белингам, Федерико Валверде, Орелиан Чуамени и Едуардо Камавинга. Килиан Мбапе и Винисиус Жуниор са натоварени с офанзивни функции, а в защита пред вратаря Андрий Лунин са очакваните Лукас Васкес (капитан), Едер Милитао, Антонио Рюдигер и Ферлан Менди.

Барселона пък започнва със същите, с които излезе и срещу Байерн (Мюнхен) в Шампионската лига в сряда. Става дума за средна възраст на състава от около 22 години. Пред Иняки Пеня са построени в линия Жул Кунде, Пау Кубарси, Иниго Мартинес и Алехандро Балде. Марк Касадо, Педри и Фермин Лопес са халфовете, Рафиня и Ламин Ямал заемат позиции на крилата, а на върха на атаката е Роберт Левандовски.

Дербито стартира ударно с шанс пред Мбапе, който още във втората минута излезе сам срещу вратаря, но пропусна. Оказа се, че е имало и засада при тази акция. Последваха три поредни корнера за Реал пред бурните скандирания на феновете. След това гостите набързо изнесоха играта напред и на няколко пъти внесоха напрежение, предаде Спортал. 

Грешка на Пау Кубарси в 12-тата даде възможност на Мбапе да прехвърли излезлия напред вратар Иняки Пеня, но той стреля над вратата. Секунди след това пък Ламин Ямал се озова сам срещу Лунин, но шутира слабо и украинецът спаси с лекота.

В 15-ата пък Пеня блесна с изключително спасяване след засичане на Белингам, но и тук беше отсъдена засада при атаката на Реал.

Лудото темпо доведе и до нова чиста възможност на сметката на Барса. В 21-вата обаче Рафиня избра да стреля, а не да подава на нахлуващия Балде, което се оказа грешно решение.

В ответната атака на Реал Вини Жуниор задмина двама от каталунците и се оказа очи в очи с вратаря, но шутира в аут.

Дойде отново ред на стража на Реал Мадрид да спасява, като той го стори в 28-ата след далечен удар на Педри.

Точно на първия половин час игра "Бернабеу" избухна, след като Мбапе насочи топката в мрежата. Голът обаче не беше признат заради засада на французина.

До почивката не паднаха голове, а за старта на втората част Ханзи Флик смени Фермин Лопес с Френки де Йонг. Няколко минути след подновяването на играта Ямал повтори опита на Мбапе от началото на срещата да прехвърли вратаря, но и той не успя да реализира по този начин.

Атрактивната среща придоби донякъде изненадващ развой, след като за нула време Левандовски заби два гола. Първо в 54-тата той се възползва от пас на Касадо и с десния крак преодоля Лунин.

Само две минути по-късно централният нападател с лекота покачи на 2:0 след подаване на Балде.

Реал отговори на тежкия удар с две възможности пред Мбапе. В 64-тата той даже се беше озовал сам срещу вратаря, но стреля в тялото му.

Две минути по-късно Левандовски направи изумителен пропуска на празна врата, нацелвайки гредата след пас на Рафиня. Тук останаха съмнения за засада на на бразилеца. След нови три минути полякът пропиля още един подобен шанс.

Късметът обаче беше с Барселона в 70-ата, когато центриране към Белингам с лекота стигна до него, но той не съумя да отправи удар, който почти сигурно щеше да завърши с попадение.

Бурните събития на терена продължиха с поредната възможност пред Мбапе, който пак не намери начин да преодолее Иняки Пеня.

Губещият се до момента Ламин Ямал най-накрая блесна с поредно страхотно отиграване, завършило с гол за 3:0. В 77-ата той беше намерен от Рафиня и донякъде изненадващо с десния крак заби кълбото под гредата.

Реал вече не знаеше какво да стори и логично се стигна и до четвърти гол. Вкара го Рафиня в 84-тата след поредното дълго подаване - в случая на Иниго Мартинес - и неразчетено движение на Лукас Васкес.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Двоен вот в части от Варна
Дата: 27/10, 02:04

Папа Франциск: Да не се изхвърля храна в Рим, когато хората гладуват
Дата: 27/10, 01:40

Грузинската опозиция отказа да признае резултатите от изборите
Дата: 27/10, 01:15

27 октомври 1961 г. - NASA изстрелва ракетата "Сатурн I"
Дата: 27/10, 00:57

До 23 градуса в неделя
Дата: 27/10, 00:24

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия