Григор на крачка от победа на силния турнир в Стокхолм


Дата: 18/10, 22:50

Кадър: Макс спорт

Българинът води с два пробива във втория сет.

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров има добър шанс да се класира на полуфиналите на турнира от категория АТР 250 в Стокхолм. В момента той Гришо играе срещу световния номер 317 Доминик Щрикер на четвъртфиналите.

Димитров вече победи един опасен на сервис аутсайдер в лицето на Контон Алис, а швейцарецът ще предложи подобно предизвикателство и няма да е натоварен с каквито и да е очаквания.

Димитров преследва класиране на полуфинал в третия турнир в зала за годината, в който участва - в Марсилия той игра финал, а в Ротердам стигна полуфиналите. Конкретно в Стокхолм българинът е шампион от 2013-та и финалист от 2014-та и 2017-а, така че това е от любимите му турнири.

Григор все още се стреми да се класира за Финалите на АТР, но задачата му няма да бъде лесна, след като изостава с 635 точки от осмия в момента Андрей Рубльов.

Димитров стартира мача с гейм на нула на свой сервис, но и Щрикер с лекота взе първото си подаване. В третия гейм българинът се забърка в проблеми. Двойна грешка направи резултата 15-40 и пред Щрикер се откриха два брейкбола, но в точния момент началният удар на Гришо заработи перфектно и той обърна нещата в своя полза.

Родният тенисист постепенно започна да поставя съперника си под по-голям натиск. В четвъртия гейм Григор стигна до две точки за пробив, но Щрикер не трепна и изравни - 2:2. Последваха лесни геймове и за двамата, в които посрещащите не взеха нито точка. Правеше впечатление разнообразната игра на швейцареца. Той сервираше стабилно, но и беше сигурен от основната линия.

При 3:3 Григор Димитров отново трябваше да спасява точка за пробив, но се концентрира и пласира добри сервиси, които го измъкнаха от опасната ситуация. В осмия гейм българинът вдигна оборотите и прецизните му удари оставиха неговия съперник без отговор. Щрикер сбърка къса топка и изостана с 15-40, а този път Григор не пропусна да пробие, предава Спортал. 

Затварянето на сета не беше трудна задача за хасковлията. В хода на първата част той спечели 87% от разиграните точки на първи сервис и отрази всяка от трите точки за пробив, открили се пред Щрикер.

Швейцарецът видимо излезе от ритъм и допусна да бъде пробит още на старта на втория сет. Той водеше с 40-15, но загуби следващите четири точки и мачът мина изцяло под контрола на Димитров. Хубавите изпълнения от ракетата на Щрикер вече бяха рядкост и резултатът бързо набъбна на 3:0. Вторият пробив стана факт след отличен минаващ удар.

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Кампания "OCTOBER ROSE" в Център по Образна Диагностика д-р Христо Куцаров
Дата: 19/10, 01:20

Трансформирайте здравето си с новите медикъл пакети на Ensana Aquahouse
Дата: 19/10, 01:10

Враца два пъти върна Лили Иванова на сцената
Дата: 19/10, 01:01

БСП - Обединена левица с грандиозно събитие в Шумен на 21 октомври
Дата: 19/10, 00:50

Предимно слънчево в събота
Дата: 19/10, 00:33

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия