Общинските съветници подкрепиха 12 варненци с еднократна помощ


Дата: 23/10, 17:21

снимка Общински съвет  - Варна

12 варненци ще получат еднократни социални помощи от Община Варна, реши единодушно ПК „Социални дейности и жилищна политика“ към местния парламент.

Средствата варират между 500 и 800 лева и се дават за задоволяване на жизнени и комунално-битови потребности. Общата гласувана сума е в размер на 8 500 лева, като по това перо до края на годината остават 58 800 лева.

Съветниците дадоха също съгласието си да бъдат осигурени 142 000 лв. от общинския бюджет за изготвяне на инвестиционен проект за изграждане на три нови социални центъра. Два от тях ще осигуряват  резидентна грижа за пълнолетни лица с интелектуални затруднения. Предвидено е също да се създаде  център за специализирана подкрепа за хора с увреждания и техните семейства.

Миналия месец местният парламент даде зелена светлина за кандидатстване на Община Варна по мярката „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“. За одобрение на проектното предложение и сключване на договор за предоставяне на финансирането от Механизма за възстановяване и устойчивост е необходимо Община Варна да има одобрен инвестиционен проект с издадено разрешение за строеж. Средствата за изготвяне на инвестиционния проект, за оценка на съответствието, както и дължимите такси и разходи за разрешителни документи от съответните компетентни органи са възстановим разход по процедурата.

Предвижда се новите социални услуги да бъдат изградени върху общински имот с площ от почти 6,7 дка в ж. к. „Възраждане“, IV микрорайон. Определеният бюджет за Варна е на обща стойност малко над 3,87 млн. лева. Със средствата ще се извършват дейности по строителство, доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане и организация и управление на проектите, съобщиха от пресцентъра на Общински съвет -Варна.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



БТВ пуска професор Рачев в ново предаване без прогноза за времето
Дата: 23/10, 19:19

С 19 градуса скачат температурите за няколко часа в четвъртък
Дата: 23/10, 19:16

Миглена Ангелова вбеси Мария с две думи в лайфа на "Биг Брадър"
Дата: 23/10, 19:12

11 хиляди лева за работа с този език в България
Дата: 23/10, 19:07

Поли от Пловдив прецака банкера в „Сделка или не“
Дата: 23/10, 19:06

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия