Реконструират опасно кръстовище в кръгово край Стара Загора


Дата: 18/10, 16:10

снимка: АПИ

Агенция „Пътна инфраструктура“ и Община Стара Загора предприемат съвместни действия за реконструкция на кръстовището на Околовръстния път на Стара Загора с общинския път за село Хрищени, съобщиха от АПИ.

Експерти на агенцията и общината направиха оглед на кръстовището и започват работа по подготовката на споразумение, което да регламентира сътрудничеството за реализирането на обекта. Целта е сегашното четириклонно кръстовище, след изработването на технически проект, да се реконструира в кръгово и да се повиши безопасността на движение в района.

В момента движението по главното направление - път I-5, и второстепенното - общински път, е изключително интензивно. За намаляване скоростта на движение по главното направление преди и след кръстовището е поставена напречна шумна маркировка и скоростта на движение е ограничена до 50 км/ч. Въпреки това голяма част от шофьорите продължават да преминават с висока скорост, не спазвайки въведените ограничения в участъка.

Започва и текущ ремонт на близо 20 км от второкласния път II-66 в участъка от границата с област Сливен до Околовръстния път на Стара Загора (от км 39+000 до км 58+700). За обновяването на трасето има готов технологичен проект. Той включва полагането на асфалтова настилка, подобряване на отводняването, хоризонтална маркировка, възстановяване на ограничителни системи и нови пътни знаци. Ще бъдат ремонтирани и четири мостови съоръжения.

Ремонтират се и 16,5 км от път II-56 в отсечката от гр. Павел баня до границата с област Пловдив (от км 19+300 до км 35+800). Предвиден е и ремонт на долното строене и връхната конструкция на две мостови съоръжения над р. Турийска. В момента се извършва фрезоване на настилката, почистване на банкетите, канавки и т.н.

Строителните работи ще се изпълняват без спиране на движението, като автомобилите ще преминават в лентата, в която не се извършват строително-монтажни дейности. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост. Планираните дейности ще се изпълняват по програмата за текущ ремонт и са възложени на пътноподдържащото дружество, с което АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Стара Загора.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Путин се зарече да не позволи на Украйна да се сдобие с ядрено оръжие
Дата: 18/10, 18:30

БСП - Обединена левица с грандиозно събитие в Шумен на 21 октомври
Дата: 18/10, 18:30

В неделя Варна избира кметове на районите "Одесос" и "Приморски"
Дата: 18/10, 18:20

"Хамас" заяви, че няма да се разпадне след убийството на лидера ѝ Яхия Синуар
Дата: 18/10, 18:17

Ивелин Михайлов с пикантни подробности за варненски зъболекар, нает за купувач на гласове
Дата: 18/10, 18:06

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия