Франция връща граничния контрол до април 2025 г.


Дата: 21/10, 13:25

Пиксабей

Франция реши временно да възстанови проверките по границите си, включително тази с Белгия, поради „заплахи за сигурността“.

Париж информира Европейската комисия, че от 1 ноември 2024 г. до края на април 2025 г. ще възстанови проверките по всички свои сухопътни, въздушни и морски граници с Люксембург, Белгия, Германия, Швейцария, Испания и Италия, съобщава БГНЕС.

Кодексът на шенгенските граници на Комисията позволява на държавите - членки на ЕС, временно да възстановят граничния контрол по вътрешните граници „в случай на сериозна заплаха за обществения ред или вътрешната сигурност“. В него обаче се отбелязва, че тази мярка трябва да се прилага само в краен случай и в изключителни ситуации. В обяснението си до Комисията Франция посочва „сериозните заплахи за обществения ред, обществения ред и вътрешната сигурност, породени от терористични дейности на високо равнище“.

Тя изтъква също така нарастващо присъствие на престъпни мрежи, улесняващи незаконната миграция и контрабандата, и „миграционните потоци, при които съществува риск от проникване на радикализирани лица“, както и „незаконното преминаване“ на границите през Ламанша и Северно море. Накрая се посочва „нарастващото насилие сред мигрантите, особено в северните крайбрежни райони като Дюнкерк и Кале, което води до напрегнати и опасни ситуации, в които участват както мигрантите, така и правоприлагащите органи“. 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Направете важна крачка към новата си визия с МЦ Хейлан Варна
Дата: 21/10, 15:40

Най-бедният щат в САЩ Мисисипи е изостанал почти като България от другите страни в ЕС
Дата: 21/10, 15:36

Одитът на „Ученическо и столово хранене“ във Варна откри несъответствия в менютата, енергийните стойности и крайните цени
Дата: 21/10, 15:34

Ден на отворените врати в съда във Варна
Дата: 21/10, 15:29

През 1998 година от всяко такси и кръчма в България се чуваше нейната песен, на 48 години "гърми" отново
Дата: 21/10, 15:28

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия