Шефът на Руската централна банка: Работната сила на Русия и производственият капацитет са "почти изчерпани"


Дата: 28/10, 11:30

Кадър Press Service, Уикипедия

Икономиката и военните усилия на Русия са под все по-остри предизвикателства пред руския президент Владимир Путин в поддържането на войната в дългосрочен план. The Washington Post съобщи на 27 октомври, че руската икономика е застрашена от прекалено високите военни разходи. Руските компании изкуствено повишават заплатите при търсенето на работна ръка, за да бъдат конкурентоспособни.

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW), цитира Нюз.бг и БТА.

Washington Post цитира ръководителя на Руската централна банка Елвира Набиулина, която предупреди през юли 2024 г., че работната сила и производственият капацитет на Русия са "почти изчерпани". ISW наскоро съобщи, че руските регионални власти значително увеличават еднократните бонуси за подписване на договор за руски военнослужещи, за да поддържат скоростта на събиране на въоръжени сили (около 30 000 войници на месец). Русия няма неизчерпаем военен резерв.

Строгите миграционни политики на Русия, особено след атаката в "Крокус Сити Хол" през март 2024 г., допълнително са засилили икономическите търкания. Мигрантите все повече определят Русия като враждебно и непривлекателно място за работа.

ISW вече писа за баланса, който Путин се опитва да намери между задоволяването на своя провоенен ултранационалистически електорат, който поддържа крайни антимигрантски настроения, и практическата му необходимост да използва мигрантския труд както икономически, така и военно.

Путин много вероятно преценява, че въвеждането на обща мобилизация ще му струва твърде скъпо и затова прибягва до криптомобилизация. Неотдавнашното появяване на севернокорейски войски в Русия и докладваното им разполагане в зоната на бойните действия в Курска област допълнително подсказва, че цялата система за генериране на сили на Путин е много слаба.

Руските власти използват казашки организации, за да милитаризират руските деца в дългосрочен план. Руското опозиционно издание СОТА съобщи на 27 октомври, че група от 300 деца е започнала обучение в Центъра за патриотично образование в Белгородска област, където според сведенията ще учат за казашката военна култура, униформи и боравене с оръжие.

Русия ще представлява Беларус в Световната банка, вероятно като част от продължаващите усилия за приобщаване на беларуската външна политика.

Изпълнителният директор, представляващ Русия в Световната банка, Роман Маршавин обяви на 27 октомври, че Русия ще представлява Беларус в Световната банка от ноември 2024 г. Турски гражданин, представляващ няколко европейски държави, преди това е представлявал Беларус в Световната банка.

ISW ще публикува предстоящ подробен доклад за това как Кремъл се стреми де факто да анексира Беларус, включително чрез установяване на контрол върху беларуската парична политика чрез налагане на руско-беларуски валутен съюз, използващ руската рубла.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Вотът в Кърджали: "Движение за права и свободи - Ново начало" победи АПС
Дата: 28/10, 13:17

Мъж загина в дома си при пожар в Стара Загора
Дата: 28/10, 13:13

Почина голямо име в българския спорт
Дата: 28/10, 13:06

Нито един от новоизбраните районни кметове във Варна не събра 50% подкрепа
Дата: 28/10, 13:031 Коментар

Доброволци на ПромениКартинката с кауза: Няма нищо срамно да вдигнеш боклука, оставен от друг. Искаме да дадем пример, а днес събрахме 150 кг отпадъци
Дата: 28/10, 13:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия