Ваня Нушева обясни как партиите отблъскват избирателите си


Дата: 21/10, 17:59

Редактор: Недко Петров

Стопкадър бТВ

Експерт обяви нещо, върху което политиците трябва да се замислят.

Апатията преди избори е цял комплекс от причини и фактори, които много дълго време през последните години се развиват. На първо място обаче трябва да посочим начина, по който политическите партии представляват интересите на своите избиратели, тъй като тогава, когато отидат в парламента, ние виждаме последователност от предизборни кампании, в които партиите обещават нещо, дали в рамките на някакви съдържателни и добре разписани програми, или в много кратки две-три странички обещания, и след това се получава разминаване между тези обещания и тези програми, които са анонсирали, започна по бТВ доц. Ваня Нушева, преподавател по избирателни системи и изборна администрация.

След тези практически действия на терен в парламента, когато избирателите видят, че няма съответствие между обещания и действия, е нормално да виждаме, че те се отдръпват и губят доверието в партиите, като едни автентични истински изразители на техните интереси. Това е първата причина, добяви тя. 

Нещо друго, което трябва да добавим, е, че наистина много са факторите, които допринасят за неспособността на политическите партии да провеждат една предизборна кампания, в която да покажат какво предлагат. Цялата дискусия в медиите се свежда на първо място до това с кого ще се коалират и с кого няма да се коалират. Това е първото нещо, което виждаме че излиза от тези дискуси, и свеждането на дискусията до личностните нападки, каза още Нушева.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Направете важна крачка към новата си визия с МЦ Хейлан Варна
Дата: 22/10, 00:10

На днешния ден в историята: Томас Едисън успява с електрическата крушка
Дата: 22/10, 00:04

Слънчево във вторник
Дата: 21/10, 23:47

Гастроентерологът: Държим решението за здрав корем
Дата: 21/10, 23:30

Кухненско оборудване за ресторант. Какво ни трябва?
Дата: 21/10, 23:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия