15-годишният физик от Варна Кристиан Ивковски спечели голямата награда на фондация "Георги Пейчинов"


Дата: 24/10, 09:26

Кадър ФБ

15- годишният ученик Кристиан Ивковски от Международен френски лицей Варна - Шарл Перо LFIV спечели голямата награда от фондация „Георги Пейчинов“ за постигнати високи резултати във Физиката.

Преди няколко месеца Кристиан бе отличен и с първа награда за средните училища в конкурса "Физиката през вековете", организиран от Съюза на учителите по физика и химия в рамките на годината на физиката.

Воден от изключителната си страст към физиката, Кристиан работи неуморно през цялата година върху своя проект "Удивителният опит с процепите на Йънг".

Той взе наградата сред повече от 1600 участници, разпределени в 150 отбора в цяла Франция.

Интересното е, че 15 годилния Кристиян си бе избрал тема на 12-класниците, а не неговата за 8 клас, защото не му бика интересна и поради липса на съотборник сам е разработил и направил, докато другите отбори от цял свят са били до 10 човека.

Сега той получи ново признание.

На 22 октомври 2024 г., Варна отново се превърна в сцена на радост и вдъхновение, като за пета поредна година бяха връчени стипендиите на името на „Георги Пейчинов“.

Тази официална церемония, организирана от Round Table Varna, отличи 15 талантливи деца от различни клонове на науката, изкуството и спорта, които с упоритостта и таланта си продължават да вдъхновяват обществото.

Изключителна подкрепа за младите таланти

Всяка година стипендиите „Георги Пейчинов“, се връчват от Round Table Varna – организация, обединяваща предприемчиви и социално ангажирани мъже. Round Table отпуска стипендии на обещаващи млади таланти.

Тази инициатива се финансира изцяло с лични средства на членовете на Round Table от Варна, Пловдив и София и има за цел да подпомогне развитието на бъдещите лидери на България. Децата, отличени с тези стипендии, показват изключителни постижения в сферите на науката, изкуството и спорта, като по този начин носят гордост не само на своите семейства, но и на града и страната. Раздадените финансови награди бяха на стойност 14,700лв., като някои млади изобретатели и таланти бяха подпомогнати и с не-парични награди. 

Церемония, изпълнена с емоция

На тазгодишната церемония имаше много вълнуващи моменти. Родители, учители, общественици и приятели станаха свидетели на радостта и гордостта, с която младите таланти приемаха своите награди. Децата бяха удостоени не само с материална подкрепа, но и с морално признание за техните усилия и отдаденост. Моментът беше специален не само за младите стипендианти, но и за всички, които вярват в потенциала на бъдещите поколения.

Round Table продължава да доказва, че когато обществото работи заедно, могат да се постигнат значителни успехи в подпомагането на младите таланти и децата в нужда. Всяка стипендия, всяко дарение и всяко участие в Коледния бал са още една стъпка към един по-светъл и по-добър свят за нашите деца. Тези инициативи са не просто жестове на доброта, а инвестиция в бъдещето на България.

Културна мисия на Round Table Varna

Round Table Varna не спира дотук с благородната си мисия. Вече се подготвя и ежегодният благотворителен Коледен бал, който тази година ще се състои на 10 декември 2024 г. 

Подкрепа за лечението на децата

Миналогодишният Коледен бал бе истински успех. Събраните средства от този бал  бяха изразходвани за лечение на 24 деца чрез метода на хипотерапия – иновативна и ефективна терапия, която използва взаимодействието с коне за лечение на различни физически и психологически заболявания. 

Резултатите от тяхното лечение са повече от обнадеждаващи и доказват колко голяма е стойността на такива инициативи за нашето общество. Всяка година Коледният бал предоставя платформа на доброто и дава възможност на хората да се включат в подкрепа на едни от най-уязвимите членове на нашето общество – децата, които се нуждаят от специална помощ.

Покана за участие

Round Table Varna приканва всички желаещи да се включат в тази благородна кауза. Организацията вярва, че съвместните усилия могат да променят живота на много деца и техните семейства. Всеки, който желае да подкрепи Коледния бал или да направи дарение, може да се свърже с Round Table Varna. Участието в този събитие е възможност не само да се помогне на нуждаещите се, но и да се отпразнува духът на щедростта и съпричастността, които характеризират Варна като град с голямо сърце.

 



Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Как крипто търговец стана милионер с $96: Историята зад FreeDum Fighters ($DUM)
Дата: 24/10, 11:30

Парашутистът, паднал край Ботевград, е опериран, но с опасност за живота
Дата: 24/10, 11:27

Продават се пред магазин във Варна в различни нюанси, но кучетата не влизат в цената
Дата: 24/10, 11:23

Парите за издръжка: Колко пари са нужни на тричленно семейство с дете
Дата: 24/10, 11:17

Експерти: Това, което се случва с минималната заплата, е икономически нонсенс
Дата: 24/10, 11:12

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия