Хампарцумян: БРИКС е една мечта


Дата: 26/10, 12:26

Кадър ФБ

Няма как да отговоря на такъв въпрос. Дори човек да е на диета, нищо не му пречи да чете менюто. Така банкерът Левон Хампарцумян коментира снощи появилите се слухове, че той ще въплъти фигурата на "равноотдалечения премиер", предаде Кросс.

"Българският премиер не е всемогъщ диктатор, има много власт и възможности, но ако няма властова пирамида от съмишленици, и най-добрият мениджър нищо не може да направи", обясни той.

Финансистът смята, че държавният бюджет може да бъде изграден така, че страната ни да покрие критериите за членство в еврозоната. По думите му, е необходимо, поне временно, да "затегнем колана с една-две дупки".

"Членството ще ни даде преимущество. Хората, които генерират новото богатство на България: предприемачи, бизнесмени, ще се чувстват по-спокойно", отбеляза Хампарцумян.Той отговори и на въпроса дали БРИКС ще успее да направи паралелна финансова система за разплащания. "БРИКС все още е една мечта. Западът понякога в своята самоувереност и самодоволство може би прекалява с поучителния тон, каквото днес най-после си призна и Шарл Мишел. Европа трябва да се преиндустриализира. Нашият западен свят има много трески за дялане и много неща могат да се направят. Иначе, за БРИКС: как се разбират точно Русия и Китай, Китай и Индия, трите заедно за обща валута?", запита риторично финансистът.

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Цветана Манева: Страхувам се
Дата: 26/10, 14:17

Леонардо ди Каприо застана зад Камала Харис
Дата: 26/10, 13:59

Грузия гласува за парламент
Дата: 26/10, 13:48

Чудо: Бебе оцеля в утробата на бременна жена, паднала от 14-ия етаж
Дата: 26/10, 13:37

Варна в готовност за изборите, в два района ще гласуват и за кмет
Дата: 26/10, 13:33

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия