НАТО въвежда нови общи стандарти за военното оборудване


Дата: 19/10, 02:00

снимка: Пиксабей 

НАТО се ангажира да разработи нови общи стандарти за военното оборудване, за да го направи по съвместимо между държавите членки, като по този начин ще реши проблем, който е от десетилетия.

Общите стандарти ще позволят на армиите на 32-те страни от НАТО да работят по добре заедно чрез установяване на общи правила за процедурите и оборудването, включително артилерия, боеприпаси и самолети.

"Стандартите са от решаващо значение за способността ни да воюваме заедно, а по-стабилните стандарти ще помогнат за намаляването на разходите за отбрана", заяви ръководителят на НАТО Марк Рюте след двудневни срещи с министрите на отбраната на Алианса в Брюксел.

Въпросът е в дневния ред на НАТО още от основаването му преди 75 години, но придоби по-голяма актуалност след началото на войната на Русия в Украйна през 2022 г., предава БНР. 

НАТО първо ще се съсредоточи върху боеприпасите, които са най-необходими за спечелването на войни, което означава трудна задача за координиране с отбранителната индустрия. Страните от НАТО също така ще възложат на Рюте да изготви до февруари предложения за модернизиране на целия процес на стандартизация на НАТО.

В момента Алиансът разполага с около 2000 стандарта, някои от които се отнасят до процедури, като, например, как да се управлява танк без риск от инциденти.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Натоварено движение по границата с Румъния
Дата: 19/10, 07:30

Доста студено е тази сутрин на много места в страната
Дата: 19/10, 07:20

На днешната дата в историята
Дата: 19/10, 07:10

Хороскоп за събота
Дата: 19/10, 07:00

БСП - Обединена левица с грандиозно събитие в Шумен на 21 октомври
Дата: 19/10, 07:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия