Йотова: Който прави политика без ценности, няма истински привърженици


Дата: 19/10, 17:27

Снимка Булфото

Вицепрезидентът привлече вниманието върху себе си с това, което каза.

Голямо е изкушението в България, а и в Европа, да се прави политика без ценности. Някои ще кажат, че са отживелица, кому са нужни, когато имаш чудесна симбиоза между пари, власт и натиск и лесно изпълняваш целите си. Но който прави политика без ценности, няма истински привърженици, а хора, които са с него от страх и изгода. А тези, които изповядват ценности, могат да поведат хора след себе си, знаят, че по-важна от властта е политиката за хората. Успешната политика е социална и справедлива. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на честването на 30-годишнината на фондация "Фридрих Еберт“ – Бюро България.

"З0 години фондация "Фридрих Еберт“ работи за ценности и с ценностни понятия. Успя да изгради цяло едно поколение хора, които се опитваме да изграждаме среда, в която не интересите са на първо място. Искаме една по-предвидима и интелигентна среда, която подтиква хората да бъдат креативни, в която думи като справедливост, борба с неравенствата наистина имат значение“, посочи в приветствието си Йотова. Тя благодари на екипа на фондацията в България за съвместната дейност през годините и изтъкна многобройните й инициативи. "С дейността си фондацията показва колко е важно хората да бъдат политически грамотни, макар днес мнозина да смятат, че са се родили политици“, заяви вицепрезидентът. Тя подчерта вниманието на фондацията към младите хора и полезните й изследвания за техния профил, очаквания и търсения. "Силни сте, търсете съмишленици и променяйте това, което не ви харесва – това е важното послание, което изпращате към младите българи“, посочи Илияна Йотова, пише varna24.bg.

"Преди 100 години тогавашният германски президент Фридрих Еберт казва, че не може да има свобода без демокрация и демокрация без свобода, а насилието е винаги реакционно, без значение кой го употребява. 100 години по-късно имаме същия проблем – да се борим за демокрация и да не отваряме вратите на несправедливостта и на насилието“, заяви вицепрезидентът.

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Двамата съобщиха страхотни новини, но на Димо е по-прясна
Дата: 19/10, 20:21

Черно море без национал срещу Хебър
Дата: 19/10, 20:14

Треньорът на ЦСКА след поражението: Срам ме е да гледам класирането
Дата: 19/10, 20:03

Пенсиите надхвърлиха "швейцарското правило" и искат замразяване
Дата: 19/10, 20:001 Коментар

Професор: Народният съд е най-кървавият епизод в българската история
Дата: 19/10, 19:491 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия