Северна Корея държи заложници от семействата на пратените войници, за да не дезертират


Дата: 25/10, 22:35

Кадър ФБ

Владимир Путин потвърди за първи път, че е провел разговори с Ким Чен Ун за разполагане на севернокорейски войници срещу Украйна, обобщава Focus.de последните новини, свързани с влизането на Северна Корея във войната срещу Украйна.

На този фон режимът на Ким Чен Ун в Пхенян взе строи мерки, за да предотврати дезертиране или неподчинение сред севернокорейските войници, изпратени в Русия. Според Business Insider диктаторът се опасява, че информация от чужбина може да се върне обратно в Северна Корея. Той вижда чуждата култура, като например Кей-поп, като заплаха за управлението си, цитира Факти.

Северна Корея държи член на семейството (на изпратените войници) за заложник, за да гарантира, че гражданите в чужбина ще се върнат у дома. Всеки, който дезертира, излага цялото си семейство на голям риск. Когато (ако) войниците се върнат, те ще бъдат изпратени в лагери за превъзпитание, за да се гарантира тяхната лоялност.

На този фон руският президент Владимир Путин не отрече, че в Русия вече има севернокорейски войници, но каза, че не действията на страната му са довели до ескалация на конфликта, намеквайки за западните доставки на оръжие за Киев. „Москва никога не се е съмнявала, че Пхенян се отнася сериозно към прилагането на договора за стратегическо партньорство в частта му за съвместната отбрана“, каза руският президент в Казан, където се проведе срещата на върха на БРИКС.

Сега Южна Корея обмисля възможността да доставя оръжия на Украйна, въпреки предишната си политика да не изнася оръжия за страни в активен конфликт. Правителствен служител каза, че се разглеждат различни варианти, включително военна подкрепа (с предоставяне на нападателни оръжия). В същото време Южна Корея предупреждава за възможна ескалация, тъй като Северна Корея може да се възползва от руската технология за подобряване на своите ядрени ракети.

Руските депутати ратифицираха вчера пакта за военно сътрудничество със Северна Корея в момент, когато САЩ потвърдиха разполагането на 3000 севернокорейски войници в Русия. Западът смята, че това създава опасност от голяма ескалация в конфликта между Русия и Украйна, който продължава вече 32 месеца. САЩ обявиха, че 3000 севернокорейски войници се намират в Русия и се обучават на няколко места в страната. Те казаха, че това е много сериозен ход и предупредиха, че ако тези сили участват в сражения в Украйна, те ще бъдат легитимна мишена.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Направете важна крачка към новата си визия с МЦ Хейлан Варна
Дата: 26/10, 00:30

26 октомври – 134 години от смъртта на Карло Колоди
Дата: 26/10, 00:12

Слънчево на повечето места в събота
Дата: 25/10, 23:55

Атижа с тайна мисия, за да спаси Петър в къщата
Дата: 25/10, 23:28

Илиан Илиев коментира слуховете за комар в националния отбор
Дата: 25/10, 23:07

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия