Кирил Десподоввлезе като резерва за ПАОК и направи силен мач


Дата: 24/10, 22:11

Снимка paocfc

Българският национал Кирил Десподов направи асистенция и имаше дейно участие в още един гол при равенството 2:2 на гръцкия ПАОК Солун срещу чешкия Виктория Пилзен в мач от предварителната фаза на футболния турнир Лига Европа.

Равенството донесе първа точка на ПАОК в Лига Европа. Гърците вече са на 30-о място и на една позиция зад българския шампион Лудогорец, който тази вечер играе срещу притежаващия пълен актив Андерлехт.

Десподов започна мача на резервната скамейка, а гостите от Пилзен, които бяха без контузения бивш нападател на Левски - Рикардиньо, бързо отбелязаха два гола, предава БТА.  Милан Хавел изведе Виктория напред в резултата в 31-та минута и осем по-късно Матей Видра се разписа за 2:0, но появата на Десподов през второто полувреме промени всичко в атака за гърците.
 
Капитанът на българския национален отбор влезе в игра в 65-та минута и 19 по-късно асистира за първия гол. Той проби по крилото и изпрати топката на главата на мароканския нападател Тарик Тисудали, който бе точен за 2:1. Десподов създаде още няколко опасности и при най-добрата Фьодор Чалов пропусна от близко разстояние, но ПАОК все пак стигна до изравнителен гол. В третата минута на добавеното време българският нападател подаде на сърбина Андрия Живкович по дясното крило и той центрира, а ганаецът Абдул Рахман Баба вкара за 2:2. 

Виктория Пилзен е на 18-о място в класирането с актив от три точки след три равенства. Отборите между девето и 24-о място се присъединяват към топ 8 в плейофите, но играят един кръг повече. 

Аякс оглави класирането в Лига Европа по голова разлика, след като нидерландците спечелиха с изразителното 3:0 като гости на останалия с девет души Карабах. Кенет Тейлър, Воут Вегхорст и Чъба Акпом отбелязаха попаденията за тима от Амстердам, който дели първата позиция с още четири отбора. 

Галатасарай е на втора позиция след победата си срещу Елфсборг в сряда, а трети е Айнтрахт Франкфурт, който днес надви латвийския РФС с 1:0 като домакин. Хуго Ларсон отбеляза единственото попадение в средата на второто полувреме и германците също се сдобиха с актив от седем точки. 

Датският Мидтиланд е на четвърта позиция след минимална победа с 1:0 срещу белгийския Унион Сен-Жилоа. Пети също със седем точки е Будьо/Глимт.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



25 октомври - 143 години от рождението на Пабло Пикасо
Дата: 25/10, 00:11

Как крипто търговец стана милионер с $96: Историята зад FreeDum Fighters ($DUM)
Дата: 25/10, 00:10

Съквартирантите свалиха общо 15 килограма и спечелиха седмичната мисия
Дата: 24/10, 23:47

Международна строителна компания избра Черно море
Дата: 24/10, 23:30

"Челси" отвя "Панатинайкос" с 4:1 в Гърция
Дата: 24/10, 23:15

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия