Наводнението в Италия отне живота на 20-годишен младеж


Дата: 20/10, 23:34

Снимка Pixabay

Трагичен инцидент разтърси италианския регион Емилия-Романя, след като проливни дъждове предизвикаха мащабни наводнения в областта. Пожарникари откриха тялото на 20-годишен мъж в района на Пианоро край Болоня, съобщи италианската информационна агенция АНСА, цитирани от Дунав мост.

Младежът изчезна през нощта, когато автомобилът му бе отнесен от придошлите води на река Дзена. Инцидентът се случи в момент, когато град Болоня и голяма част от област Емилия-Романя бяха подложени на силни наводнения.

Критична ситуация в региона

Областната управителка Ирене Приоло сподели, че за почти всички реки в района е издадено предупреждение за наводнения от най-високото ниво 3. Тя добави: "Обстановката е по-лоша в сравнение с (наводненията от) май 2023 година". През миналата година регионът преживя тежки наводнения и свлачища, причинени от безпрецедентни валежи, довели до смъртта на 17 души и щети за милиарди евро.

Мащабът на бедствието

Общо 13 общини, включително големите градове Болоня, Реджо Емилия и Модена, са в критично положение. Приоло уточни: "175 милиметра дъжд паднаха само за няколко часа". Наводненията засегнаха и градовете Равена, Модена и Реджо Емилия, а проливните дъждове създадоха критична ситуация по всички пътища на Апенините в региона.

Последствия и мерки

Властите работят усилено за овладяване на ситуацията и оказване на помощ на засегнатите. Очаква се допълнителна информация за мащаба на щетите и предприетите мерки за справяне с последиците от наводненията.

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Home Finishing Varna организира презентация на Elmark и ABB
Дата: 21/10, 01:20

Доналд Тръмп сервира пържени картофки в McDonald's
Дата: 21/10, 01:10

Откриха ли Ноевия ковчег? Могила в Турция предизвиква теории
Дата: 21/10, 00:54

Къде и как Васко Василев „лекува” своята цигулка
Дата: 21/10, 00:39

Зов за помощ: Даниела страда от множество инфекции след COVID-19
Дата: 21/10, 00:28

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия