Вотът в Кърджали: "Движение за права и свободи - Ново начало" победи АПС


Дата: 28/10, 13:17

кадър: ЦИК

Въпреки че поведе листата в Кърджали, Ахмед Доган не успя да пребори настоящия кмет на града Ерол Мюмюн, който застана начело на листите на „Движение за права и свободи - Ново начало” за парламентарния вот. В областта коалицията около Делян Пеевски спечели с 41.28%. От „Алианс за права и свободи - АПС” остават втори с 38,57%.

Само преди година Мюмюн спечели кастинга на Доган и така влезе в битката за кметския стол. Година по-късно двамата станаха основни опоненти в Кърджали, предаде Нова.

На този етап от местните структури на „Алианс за права и свободи” отказват коментар. Малко преди полунощ обаче първи реакции имаше от щаба на „Движение за права и свободи - Ново начало”. Ерол Мюмюн обяви, че партията му е готова на диалог за ново правителство и беше категоричен, че въпреки победата, ще се откаже от мандата и ще остане кмет на града.

„Изговориха се много лъжи, че ще се спират пенсиите, помощите, че ще се отнемат гражданства. Тези лъжи са от хората, които се отцепиха. „ДПС-Ново начало” е готова да управлява с всяка партия, която има съпоставимост на нашите идеи и програма, когато е в интерес на гражданите. Не мога да отговоря дали е възможен диалог с „Алианс за права и свободи – АПС” и при какви условия”, обясни Мюмюн.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Брутален срив на акциите на "Филипс"
Дата: 28/10, 15:15

Забавни детски работилници, филмови прожекции и томбола са част от събитията на Екофестивал във Варна
Дата: 28/10, 15:13

Армията на Северна Корея е трета по численост след тези на Китай и САЩ
Дата: 28/10, 15:11

Ловец застреля по невнимание свой колега в Смолянско
Дата: 28/10, 15:11

Доброволци на ПромениКартинката с кауза: Няма нищо срамно да вдигнеш боклука, оставен от друг. Искаме да дадем пример, а днес събрахме 150 кг отпадъци
Дата: 28/10, 15:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия