Борислав Гуцанов пред хиляди в Арена Шумен: Трябва да гласуваме, за да пречупим гръбнака на мафията!


Дата: 22/10, 09:35

Хиляди изпълниха зала Арена Шумен на събитието на БСП – Обединена левица – своеобразна кулминация на предизборната кампания. То събра ръководството на партии в лявото обединение, водачи на листи от цялата страна, кандидати за народни представители от няколко района. Събитието беше уважено и от представители на местната власт, сред които кметът на Шумен Христо Христов, на Нови пазар Георги Георгиев, кметът на Разград Добрин Добрев, заместник кметът на Силистра Стилиян Стойчев. Хора от Шумен и областта започнаха да пристигат час преди началото му.

„Ако искаме да пречупим гръбнака на мафията, овладяла държавата, трябва да излезем и да гласуваме с № 28“, призова водачът на листата на „БСП – Обединена левица“ във Варна и Шумен Борислав Гуцанов. Председателят на парламентарната група на БСП в настоящия парламент беше своеобразен домакин на голямото събитие. Той обърна внимание и на размерите и тежестта на контролирания вот при ниска избирателна активност: „При този купен вот, една трета от 240-те народни представители може да влязат през задната врата. Те ще изпълняват ли волята на българския народ? Не, ще правят каквото им е наредил някой друг“. Гуцанов беше категоричен, че идеята на „БСП – Обединена левица“ е да бъде алтернатива на случващото се в държавата през последните 10-12 години и да защитава националния интерес.

„Нужна ни е справедливост. Особено в съдебната система, която е ключово важна. Не е нормално ВСС с изтекъл мандат да избира главен прокурор за 7 г., абсурд е същият ВСС да избира и кой да ръководи ВАС, за да продължи това задкулисие от двама души в републиката. Спирачката на всичко това е БСП-Обединена левица", каза Гуцанов.

Проф. Катя Кайрякова, която е депутат в 49-ото Народно събрание и отново е втора в листата в Шуман,  призова към гласуване: "Защото има смисъл и защото това е единственият път, по който можем да си върнем държавността. Щом имаме мнение, нека да имаме и смелост да го отстояваме".


"Опитват се да ни накарат да повярваме, че маршът на завръщането на завладяната държава е необратим и че няма смисъл да се борим. Опитват се да върнат мрачните години на страха. В област Шумен властта на ГЕРБ и ДПС се демонстрира показно и арогантно. Чувам днес, че цената на купения глас е прескочила 300 лв. Върви и схемата дърва срещу гласове", очерта картината в края на кампанията Мая Манолова, лидер на "Изправи се" и призова да се изправим срещу страха. "Те са силни само тогава, когато нас ни е страх. Въпреки натиска на мутренската власт, видях и друго -  кураж, непокорство, хора, готови да се борят. 

Нали не се заблуждавате, че въпреки всичко, което говорят един срещу друг ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ, те готвят следваща сглобка, която ще бъде по уродлива от предишната? БСП - Обединена левица сме единствените, които няма да участваме в колаборация с ГЕРБ и ДПС, независимо кое от двете, заяви Мая Манолова.

Своеобразен подарък от Борислав Гуцанов за хилядите в залата беше концерт на звездата Камелия. Тя вдигна залата на дълго хоро, но преди това се обърна към публиката със свой призив: "За мен е важно, като гражданин, всеки път да излизам и да давам своя глас. Това е богатство, защото само свободният човек има тази възможност. Ако ние не се хванем да решим нашата си съдба, кой да я решава? Поговорете със себе си и излезте да гласувате за хората, които са ви докоснали, а след това може да им търсите отговорност."

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

*публикация


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



В България никой не говори за хитрия трик за парите в кеш за имоти
Дата: 22/10, 11:25

Издирват българин, изчезнал на остров Крит
Дата: 22/10, 11:25

Як спаринг в ефира на Нова! Вие в телевизия ли работите, или в детска градина?
Дата: 22/10, 11:22

МВР с първа информация за мелето на бул. "Владислав" във Варна
Дата: 22/10, 11:151 Коментар

Мъж загина на място след удар от пътнически влак
Дата: 22/10, 11:12

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия