Двучасова драма носи първа победа за сезона на Черно море Тича


Дата: 25/10, 21:24

стоп кадър: bgbasket.com

Черно море Тича записа първа победа от началото на сезона в Sesame Национална баскетболна лига. В дербито на дъното във временното класиране тимът надви Шумен с 89:81 в зала „Христо Борисов“, нанасяйки четвърта поредна загуба на опонента си в шампионата. Двубоят бе много оспорван, с редица обрати и продължи повече от два часа, а победителят не бе ясен до неговия край, съобщи bgbasket.com.

 В следващия кръг Шумен приема Балкан , докато Черно море Тича ще гостува на Рилски спортист .

Шумен започна много силно мача и след общо четири тройки на Зечич и новото попълнение Уилямс още преди средата на частта се откъсна с 14:7. Пет поредни точки на Родни Първи почти заличиха пасива на тима му, но след първия четвъртък гостите отново водеха – 19:15. Няколко обратна белязаха втория период, като за кратко отборът на Янко Янков отново дръпна със 7. „Моряците“ обаче подобриха стрелбата си от далечно разстояние и водени от разигралия се Джон Флорис, на почивката се оттегли при 40:37 в своята полза.

Играта започна много оспорвано след паузата, но в края на третата част от баскетболистите на Георги Давидов направи силна серия и преди заключителния период се откъсна с 64:56. Малко след това преднината им за първи път стана и двуцифрена. Шумен обаче не се отказа и водения от направилия много силен дебют Майкъл Уилямс, на няколко пъти се доближавате и само до 2-3 точки, включително и минута преди края, но без да стигнете до нов обрат.

Джон Флориъс е най-резултатен за победителите с 24 точки, като овладя и 9 борби. Родни Първис има 20 точки, а с 10 и 12 борби е Цветомир Чернокожев . Марин Маринов отново не е в групата за мача.

Над всички за съперника бе Майкъл Уилямс с 26 точки и 7 борби. Бенямин Зечич има 21 точки, 7 битки и 5 асистенти, Рей Идову създава 15 точки, а 10 добавя Джакори Ийли .


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Атижа с тайна мисия, за да спаси Петър в къщата
Дата: 25/10, 23:28

Илиан Илиев коментира слуховете за комар в националния отбор
Дата: 25/10, 23:07

Ето го най-новия български завод със 70 души на смяна
Дата: 25/10, 22:56

Завъртяха голяма интрига в "Биг Брадър" за Виктор и Беба
Дата: 25/10, 22:50

Северна Корея държи заложници от семействата на пратените войници, за да не дезертират
Дата: 25/10, 22:35

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия