Милан записа първия си успех в Шампионската лига през този сезон


Дата: 22/10, 22:15

кадър: Макс спорт

Отборът на Милан записа първия си успех в Шампионската лига през този сезон, след като спечели с 3:1 като домакин на Брюж в среща от третия кръг на турнира. Кристиан Пулишич (34’) вкара първия гол за “росонерите”, а другите им две попадения бяха отбелязани от Тижани Райндерс (61’, 71’). За гостите пък се разписа само Кириани Сабе (51’). Миланският гранд беше подпомогнат и от червения картон на Рафаел Нвадике (40’) от състава на белгийците, предава Спортал. 

Пауло Фонсека предприе пет промени сред своите титуляри след успеха с 1:0 над Удинезе. В защита този път играеха Матео Габия, Фикайо Томори и Тео Ернандес за сметка на Малик Тиау, Страхиня Павлович и Филипо Терачано. В предни позиции пък се завърна Рафаел Леао на мястото на Ноа Окафор, а Рубен Лофтъс-Чийк се появи вместо Самуел Чуквуезе. На върха на атаката беше Алваро Мората. Гостите пък бяха подредени в 4-3-3 с Чемсдин Талби, Феран Жутгла и Христос Цолис в нападение.

Още във втората минута Цолис се опита да се разпише, но Майк Менян изби удара му с левия си крак. Малко след това Жутгла също стреля, но не намери целта. В седмата минута Цолис пробва техничен удар, но Менян успя да изби топката в корнер. При последвалото му изпълнение шут на Максим Де Кайпер беше блокиран, а секунди по-късно Жоел Ордонес разтресе напречната греда на вратата с топовен изстрел. Първият удар за домакините дойде в 15-ата минута, но изпълнението на Юсуф Фофана по земя се оказа неточно. В 26-ата минута Габия стреля с глава след корнер, но и той прати топката покрай вратата. Малко след това Кристиан Пулишич със своя шут предизвика първата намеса на Симон Миньоле в двубоя.

В 31-вата минута при контраатака на Брюж Жутгла отправи удар, който обаче беше отразен от Менян. Три минути по-късно белгийците бяха наказани за пропилените голови положения. Тогава Кристиан Пулишич центрира от корнер, но никой не игра с топката и така се стигна до така наречения олимпийски гол за "росонерите". В 36-ата минута ситуацията за белгийците се влоши още повече, тъй като Нвадике влезе изключително остро в левия глезен на Тижани Райндерс. След преглед с ВАР Феликс Цвайер показа директен червен картон на нигериеца. В добавеното време Талби стреля от дистанция, но топката завърши в обятията на Менян.

Втората част започна с пропуски на Ернандес и Пулишич. В 51-вата минута влезлият от скамейката Хуго Ветлесен получи топката в наказателното поле и след като я опази, той я насочи към друга резерва - непокрития Сабе, който със своя шут възстанови равенството. В 57-ата минута Ернандес направи нов неуспешен опит да се разпише.

В 60-ата минута Фонсека също предприе смени, което даде положителен резултат само минута по-късно. Тогава Окафор, който се появи на мястото на Леао, предприе опасен пробив по левия фланг и щом навлезе в наказателното поле, върна топката назад към Райндерс, който беше точен с шут по земя за 2:1. Пет минути по-късно домакините можеха да вкарат второ попадение от корнер, тъй като в опита си да изчисти топката Ардон Яшари можеше да си отбележи автогол, но топката се отби в напречната греда. Секунди по-късно Томори отклони топката с пета, но Миньоле успя да се намеси.

Последваха пропуск на Фофана и удар на Ветлесен, който беше избит от Менян в корнер. В 71-вата минута дойде ред и на друга резерва на Милан - Самуел Чуквуезе, да впечатли с пробив, в чийто край подаде топката на Райндерс, който за втори път в двубоя се разписа с шут по земя.

В 75-ата минута се стигна до исторически момент, тъй като Мората беше заменен от 16-годишния Франческо Камарда, който по този начин се превърна не само в най-младия играч на Милан, но също така и в най-младия италианец, който дебютира в Шампионската лига. В 84-тата минута именно той се превърна в най-младия италиански голмайстор в турнира, след като беше точен с глава, но в крайна сметка попадението му не беше зачетено заради много тънка засада. Така домакините не успяха да направят победата си по-убедителна.

Така Милан взе първите си три точки в ШЛ през този сезон и се изкачи до 18-ото място в класирането, където Брюж е на 24-ата позиция също с три пункта.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Реал Мадрид победи Борусия (Дортмунд) с 5:2 в ШЛ
Дата: 23/10, 00:25

23 октомври 2001 г. - Apple обявява първата версия на iPod
Дата: 23/10, 00:05

Борислав Гуцанов пред хиляди в Арена Шумен: Трябва да гласуваме, за да пречупим гръбнака на мафията!
Дата: 22/10, 23:50

Пълна промяна с визията на Марио в Биг Брадър
Дата: 22/10, 23:46

Направете важна крачка към новата си визия с МЦ Хейлан Варна
Дата: 22/10, 23:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия