Председателят на ОбС прие варненски студенти


Дата: 21/10, 16:29

Снимка: Община Варна

Председателят на Общинския съвет Христо Димитров прие студенти от Икономическия университет във Варна. Посещението на четвъртокурсниците от Катедра "Бизнес, инвестиции,  недвижими имоти" беше част от тяхната практическа работа за запознаване с дейността на местния парламент. Младите хора, които се обучават в специалностите „Недвижими имоти и инвестиции“ и „Предприемачество и инвестиционен мениджмънт“, имаха възможността от първо лице да научат как работи Общинският съвет, съобщиха от пресцентъра на общината.

Инж. Димитров подробно обясни на бъдещите висшисти цялостната организация на работния процес.

„Към Общински съвет – Варна работят 19 постоянни, временни и специализирани комисии. Те разглеждат материали и документи според ресора им, приемат предложения и препоръки, подготвят становища и проекти за решения, които след това се внасят за разглеждане от Общинския съвет.

Заседанията на местния парламент и комисиите са открити и сте добре дошли, за да се запознаете отблизо с нашата работа. Гражданите също могат да присъстват и да осъществяват контрол върху дейността на Общинския съвет и общинската администрация. Ще се радвам активната гражданска намеса да идва именно от младите и добре образовани хора и те да са генератор на законодателни и управленски предложения“, изтъкна пред студентите председателят на Общинския съвет. Той остана впечатлен от интереса, който бъдещите висшисти проявиха към местната власт.

Студентите бяха водени от доц. д-р Божидар Чапаров, член на Академичния съвет на ИУ – Варна и бивш общински съветник, и ас. Явор Николов от Катедра "Бизнес, инвестиции,  недвижими имоти".


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Направете важна крачка към новата си визия с МЦ Хейлан Варна
Дата: 22/10, 00:10

На днешния ден в историята: Томас Едисън успява с електрическата крушка
Дата: 22/10, 00:04

Слънчево във вторник
Дата: 21/10, 23:47

Гастроентерологът: Държим решението за здрав корем
Дата: 21/10, 23:30

Кухненско оборудване за ресторант. Какво ни трябва?
Дата: 21/10, 23:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия