Таксиметрови шофьори излизат на протест в защита на техен колега


Дата: 25/10, 07:44

Снимка: Булфото

С искане за справедливи присъди за извършителите на въоръжен грабеж и опит за убийство на техния колега Апостол Вълчев от Ямбол, таксиметрови шофьори излизат на протест. Днес делото за нападението над таксиметровия шофьор ще се гледа във Върховният касационен съд, съобщава БНР.

Недоволството на таксиметровите шофьори е породено от забавянето на съдебния процес и липсата на справедливо наказание за нападателите.

Инцидентът с таксиметровия шофьор Апостол Вълчев, сега на 38 години, стана на 11 декември 2017 г. Той беше прострелян от двама, тогава все още ученици - на 18 и 14 години, в покрайнините на село Дражево. За да откраднат оборота му от 52 лева, те го прострелват с въздушна пушка, преправена в огнестрелно оръжие и с газов пистолет. След инцидента Вълев претърпя няколко животоспасяващи операции.

Окръжният съд в Ямбол наложи на Костадин Стоянов, все още непълнолетен по време на престъплението шест години затвор, а на Симеон Димитров 16 години. Апелативният съд в Бургас намали присъдите им на 15 години „лишаване от свобода“ за Симеон и на две години и четири месеца за Костадин, като деянието му бе преквалифицирано в опит за грабеж, придружен със средна телесна повреда. Сега ще се очаква решението на Върховния касационен съд.  

Протести между 8 и 10 часа днес са предвидени пред съдебните палати в София, Ямбол, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Враца.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Идва изненада с цените по бензиностанците на ОМВ, Шел и Лукойл
Дата: 25/10, 10:36

Почти 950 млн. лв. ни струваха четири години на извънредни избори
Дата: 25/10, 10:34

Психотерапевт: Случаите на насилие срещу жени станаха повече
Дата: 25/10, 10:32

Асен Василев готов за кабинет с ГЕРБ, ако Борисов не е премиер
Дата: 25/10, 10:281 Коментар

Мощен циклон удари Индия, милиони са евакуирани и има мащабни щети
Дата: 25/10, 10:26

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия