Байдън: Тръмп трябва да бъде "затворен"


Дата: 23/10, 18:25

снимка Пиксабей

Доналд Тръмп е заплаха за демокрацията и трябва да бъде "затворен", но в политическия смисъл на думата, заяви президентът на САЩ Джо Байдън на митинг на Демократическата партия в щата Ню Хемпшир, където призова на президентските избори на 5 ноември да се гласува за Камала Харис. 

"Трябва да го затворим. Политически да го заключим, да го блокираме", каза Байдън по адрес на Тръмп. По думите на държавния глава кандидатът на републиканците е заплаха за демокрацията, защото има риск да наруши американската конституция, ако спечели срещу Харис. 

През 2016 г., когато Тръмп за първи път се кандидатира за президент на САЩ, на неговите предизборни митинги привържениците му често скандираха "затворете я" (в затвора - бел. ред.) по адрес на тогавашната му опонентка от демократите Хилари Клинтън, припомня Ройтерс. 

Тази година на митингите на Камала Харис имаше същите скандирания, но по адрес на Доналд Тръмп на фона на редица обвинения, повдигнати срещу него. Той е обвинен за незаконни плащания към порнозвезда и за незаконни действия по време на опитите му да оспори резултатите от президентските избори от 2020 г., които загуби. 

Харис не е насърчавала симпатизантите си да скандират по адрес на Тръмп, казвайки единствено, че американското правосъдно министерство ще се справи с тези въпроси.

Предизборният щаб на Тръмп настоя Харис да осъди коментарите на президента Байдън. "Джо Байдън току-що призна истината: той и Камала Харис планират да преследват политически своя опонент – президента Тръмп, тъй като не могат да го победят честно и почтено", каза Карълайн Лийвит, национален прессекретар на предизборния щаб на Тръмп, предаде БТА. 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Фишинг измамите у нас се увеличават
Дата: 23/10, 20:56

Актьорът Димо Алексиев направи интересно сравнение с Пристанище - Варна
Дата: 23/10, 20:48

БНБ с важна информация за всички с левови сметки в банката
Дата: 23/10, 20:401 Коментар

Завой наляво! Да сменим посоката, зове БСП-Обединена левица
Дата: 23/10, 20:39

Думата "инволвирам" изкара Гогов от "Островът" от равновесие: Каква е тази мода да заличават българския език?
Дата: 23/10, 20:381 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия