Лукашенко за севернокорейците: Познавам Путин, той никога не би включил друга държава в специалната операция в Украйна


Дата: 25/10, 09:21

Кадър Белта

Присъствието на севернокорейски войски в Украйна би довело до ескалация на конфликта, заяви президентът на Беларус Александър Лукашенко в интервю за Би Би Си. Той обаче е убеден, че няма севернокорейци в Украйна.

Кореспондентът на Би Би Си в Москва Стив Розенберг е интервюирал Александър Лукашенко в кулоарите на срещата на БРИКС в руския град Казан, като Лукашенко открито заявява, че би желал страната му да бъде член на блока на нововъзникващите икономики, предаде БНР.

Запитан как ще коментира твърденията, че Северна Корея е изпратила войски да се бият заедно с руснаците в Украйна, Лукашенко отговаря, че това са "глупости".

"Познавайки добре характера на Путин, той никога не би се опитал да убеди друга държава да включи армията си в специалната операция на Русия в Украйна", допълва президентът на Беларус. Той обаче признава, че "би било стъпка към ескалация на конфликта, ако въоръжените сили на която и да е страна, дори Беларус, са на линията на съприкосновение".

Запитан по повод на разположените руски тактически ядрени оръжия в Беларус и дали Путин е готов да ги използва във войната в Украйна, Лукашенко отговаря, че Путин никога няма използва тези оръжия без съгласието на беларуския президент.

А на повторен въпрос дали той е готов да разреши използването на тези оръжия, президентът отговаря: "Напълно съм готов, иначе защо са ми тези оръжия? Но само ако ботушът на един чужд войник стъпи в Беларус. Нямаме планове да нападаме никого."

Би Би Си отбелязва, че са много малко световните лидери, които са били на власт 30 години и че Лукашенко е обвинен в манипулация на избори, потушаване със сила на инакомислието и разрушаване на демокрацията. Великобритания, ЕС и САЩ не го признават за легитимен президент на Беларус.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Работниците в България са малко и са неефективни, бизнесът мечтае за роботи и имигранти
Дата: 25/10, 11:23

Християна Лоизу обясни как една майка може да изпадне в депресия
Дата: 25/10, 11:21

Европейските борси откриха със спад на индексите
Дата: 25/10, 11:21

От 1 октомври е в сила нов краен срок за договорите за кредит
Дата: 25/10, 11:19

Драматичен срив на реколтата в България: 34 % по-малък добив на царевица и 11 на сто при слъчогледа
Дата: 25/10, 11:11

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия