Цените на петрола се насочват към скок


Дата: 26/10, 20:24

Пиксабей

Цените на петрола се насочват към ръст в петък и са напът да постигнат седмично покачване от над 1%, докато напрежението във водещия петролен регион в света Близкия изток и възобновяването на преговорите за прекратяване на огъня в Газа през следващите дни държат трейдърите на нокти, предава Ройтерс, цитира БТА.

 

Фючърсите върху международния бенчмарк Брент поскъпват с 18 цента до 74,56 долара за барел. Контрактите върху американския лек суров петрол прибавят 15 цента до 70,34 долара за барел.

 

„Оставаме на мнение, че точната цена на суровия петрол в момента е около 70 долара, колкото е сега, докато очакваме нови двигатели на цените, включително резултата от заседанието на Постоянния комитет към Националния народен конгрес на Китай и реакцията на Израел на ракетното нападение от Иран на 1 октомври“, коментира пазарният анализатор от IG Тони Сикамор в бележка до клиенти, имайки предвид цената на WTI.

 

И двата бенчмарка отбелязаха спад от 58 цента за барел в предишната сесия, след като цените проявиха колебания на фона на очакванията за засилване или намаляване на напрежението в Близкия изток.

Американски и израелски представители се готвят да възобновят преговорите за примирие и за освобождаването на заложници в Газа през идните дни. Предишните опити за постигане на сделка се провалиха.


 





Американският държавен секретар Антъни Блинкен заяви в четвъртък, че САЩ не искат продължителна израелска кампания в Ливан, а Франция призова за прекратяване на огъня и внимание върху дипломацията.

 

Преговорите за примирие имат малък нетен отрицателен ефект върху цените на петрола, отбелязва Сикамор и допълва, че вниманието е насочено повече върху конфликта в Ливан и възможния отговор на Израел на иранската атака.

 

Инвеститорите очакват и повече яснота за политиките на стимулиране на икономиката, които ще предприеме Китай, въпреки че анализаторите не очакват подобни мерки да подкрепят значително търсенето на петрол от Китай, втория по големина потребител в света.

В четвъртък Goldman Sachs остави непроменена прогнозата си за цената  на петрола, природния газ и въглищата, като заяви, че китайските стимули в подкрепа на цените на енергията са скромни в сравнение с по-големи двигатели като предлагането на петрол от Близкия изток и зимата за природния газ.

Банката прогнозира цена на петрола сорт Брент в диапазона между 70 и 85 долара за барел.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Нетаняху: Израел избра предварително целите на нападението
Дата: 26/10, 22:37

Мъж в Шумен поля къщата на жена си с бензин
Дата: 26/10, 22:18

Мария Илиева стресна всички в „Гласът на България“
Дата: 26/10, 22:14

Полицията издирва родителите на изгубено дете в София
Дата: 26/10, 21:55

Хиляди българи няма да сменят часа в съседка на България
Дата: 26/10, 21:52

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия