Банско се нареди сред топ дестинациите, "които трябва да бъдат посетени" през 2025 г.


Дата: 24/10, 16:03

Снимка: Пиксабей

Популярният туристически пътеводител "Лонли планет" обобщи най-добрите места за посещение през следващата година в своя пътеводител "Бест ин Тревъл 2025" (Best in Travel 2025), в който Банско се нарежда като гореща точна за посещение през месец март. В класацията от платформата сочат своя избор от 30 дестинации, които нейните потребители трябва да посетят за 2025 г., както и чисто нов преглед на топ 10 на тенденциите за пътуване.

Платформата описва Банско като "малко градче, скътано сред върховете на Пирин планина, което е отдавна популярна ски дестинация за европейците. От "Лонли планет" допълват, че благодарение на дългия сезон, пътуващите могат да се насладят на зимните спортове в Банско през март, когато е много по-спокойно и ненатоварено". Туристическият пътеводител добавя, че "има много повече за правене в този български град освен да карате ски".

"Разходете се по калдъръмените улички на Стария град, вечеряйте в механа (традиционна механа) и научете повече за местната история. С неотдавнашния приток на „цифрови номади“ и международни туристи се появяват магазини за крафт бира, кафенета и пекарни. Разгледайте това място сега – преди всички останали да го открият", пише още "Лонли планет" за Банско.

Като най-горещи места за посещение за януари 2025 г. туристическият пътеводител посочва Лаос, градовете Вале в Швейцария и Чианг Май в Тайланд.

За февруари в класацията са посочени град Пудучери (известен преди като Пондичери) в Индия, Долината Тамар в Тасмания, Австралия. 

За март, освен Банско, "Лонли планет" препоръчва Палма де Майорка и град Чирики в Панама.

Пешеходен маршрут в Йордания, островната държава Вануату и Осака в Япония са посочени като подходящи за посещение през април. Дженоа в Италия и крайбрежието на щата Джорджия, както и Южна Каролина в САЩ са посочени от туристическия пътеводител като подходящи за посещение през май 2025 г.

"Лонли планет" определя Парагвай и Питсбърг, щата Пенсилвания за подходящи за посещение през юни, докато за юли дестинациите са Литва, Словакия и Казахстан.

Град Куритиба в Бразилия, Едмънтън в Канада, източната част на Великобритания, както и градовете Орду и Гиресун в Турция влизат в класацията за август.

Платформата за туризъм определя  Бавария и Армения като най-добрите дестинации за септември, а за октомври – дефилето на река Колумбия в североизточния щат на САЩ Орегон и островната държава Фиджи.

За ноември "Лонли планет" насочва вниманието на туристите Тулуза, Франция и равнинния регион Терай в Южен Непал.

Туристическият пътеводител намира Камерун и карибската държава Тринидад и Тобаго като най-добрите варианти за визита през декември, пише БТА.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Зов за помощ: 14 000 лв. са необходими за лечението на Марти от аутизъм
Дата: 24/10, 18:11

БАБХ: След отказа за внос от страна на Турция, животните нямат право да бъдат върнати в Европейския съюз
Дата: 24/10, 17:541 Коментар

Фратрия тресна Етър след драма
Дата: 24/10, 17:53

Как крипто търговец стана милионер с $96: Историята зад FreeDum Fighters ($DUM)
Дата: 24/10, 17:50

16 загинали при израелски удар по училище в Газа
Дата: 24/10, 17:422 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия