Асфалтират преходните трасета между северното и южното платно по бул. „Владислав Варненчик“ до Двете кули


Дата: 28/10, 15:25

Снимка: Община Варна

От 30 октомври (сряда) се затваря за движение на автомобили дясното платно от бул. „Владислав Варненчик“ в посока центъра на града при Двете кули

От сряда ще бъде въведена временна организация на движението, която предвижда двупосочно движение в лявото платно на булеварда в посока центъра на града

От днес при кръстовището на Двете кули се асфалтират преходните трасета между северното и южното платно по бул. „Владислав Варненчик“. С дейностите ще приключи първият, от общо четирите етапа, от проекта на ВиК– Варна за изграждането на канализационен колектор с голям диаметър (Ф2000) и две канализационни шахти. Първият етап ще завърши 10 дни по-рано от предвидения срок.

От сряда (30 октомври) започва изпълнението на втория етап, при който строителните дейности ще навлязат в кръстовището на бул. „Владислав Варненчик“. Южното (дясното) платно в посока център ще бъде затворено за строителните дейности, а в северното (лявото) платно ще бъде въведено двупосочно движение.

Заедно с асфалтиране на преходните трасета на булеварда от днес, там вече  се разполага техника за дейностите по втория етап.

Работата във входно-изходното кръстовище е вторият от общо 4 етапа на проекта. Дейностите по целия обект, които започнаха на 8 октомври, са с прогнозна продължителност общо 120 дни.

За да се избегнат големи задръствания, до приключване на строително-монтажните работи са определени обходни маршрути, които заобикалят кръстовището:

-        За влизащите във Варна от АМ „Хемус“ – слизане от автомагистралата по рампата до „Бизнес Парк“ - Варна. След това, за лекотоварния трафик, на кръговото кръстовище - качване в посока „Метро“ и влизане в града по бул. „Сливница“ и бул. „Цар Освободител“. За тежкотоварното движение - слизане по бул. „Атанас Москов“ към бул. „Девня“ и след това на голямото кръгово на булевард „Васил Левски“ влизане в града по бул. „Васил Левски“ или по ул. „Пеячевич“ и бул. „Христо Смирненски“.

-        За излизащите от Варна по бул. „Владислав Варненчик“ е препоръчително още от кръговото на „Автогара Варна“ слизане към ул. „Девня“ и качване към бул. „Сливница“ и бул. „Цар Освободител“. Следващ и последен вариант за избягване на евентуално задръстване е на кръстовището на МОЛ - Варна продължаване по ул.„ Георги Пеячевич“ към голямото кръгово, оттам по бул. „Девня“  и качване по бул. „Христо Смирненски“ отново към бул. „Сливница“ и бул. „Цар Освободител“.

Временната организация на движението цели да отведе трафика още от входа на Варна по бул. „Атанас Москов“ и бул. „Девня“ за тези автомобили, за които не е наложително да преминат през кръстовището на „Двете кули“. Това се отнася най-вече за тежкотоварните автомобили.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Столичният зоопарк преминава към зимно работно време
Дата: 28/10, 17:18

Актьор втрещи народа: Втората сила на изборите не е ПП-ДБ
Дата: 28/10, 17:12

Ето къде няма да има ток следващите дни във Варна и областта
Дата: 28/10, 17:12

Байдън за Мъск: Най-богатият човек в света се оказа нелегален работник
Дата: 28/10, 17:072 Коментара

Доброволци на ПромениКартинката с кауза: Няма нищо срамно да вдигнеш боклука, оставен от друг. Искаме да дадем пример, а днес събрахме 150 кг отпадъци
Дата: 28/10, 17:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия