Митничари откриха около 4600 л нелегален алкохол в склад край столицата


Дата: 23/10, 15:40

снимки Агенция "Митници"

Митническите служители на отдел „Акцизен оперативен контрол“ в ТД Митница София откриха в складова база около 4600 л безцветна течност с мирис на етилов алкохол, съхранявани в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове.

Контролните действия са извършени в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.

На 16.10.2024 г. митническите инспектори извършват проверка на складова база в Софийска област, при която в едно от халетата са установени две лица да преточват безцветна течност с мирис на етилов алкохол от контейнери в 10-литрови пластмасови бутилки. В складовата база митническите служители откриват и три автомобила, натоварени с контейнери и пластмасови туби, пълни с етиловия алкохол. 

Общото открито количество на течността е около 4600 л, като  алкохолното й съдържание е в порядъка от 93 до 97 %. За открития етилов спирт в рамките на проверката не са представени документи за платен или обезпечен акциз съгласно изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове.

 По първоначални данни щетата за бюджета от неплатен акциз е в размер на 50 000 лв. Установеният етилов алкохол, както и трите товарни автомобила, са иззети, съобщиха от Агенция "Митници".


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Acibadem: Цялостен подход към лечението на рак на гърдата
Дата: 23/10, 18:20

Кухненско оборудване за ресторант. Какво ни трябва?
Дата: 23/10, 18:20

Как крипто търговец стана милионер с $96: Историята зад FreeDum Fighters ($DUM)
Дата: 23/10, 18:20

Гастроентерологът: Държим решението за здрав корем
Дата: 23/10, 18:20

Над 2 млн. лв. за компенсиране на родителите на неприети в ясла или градина деца
Дата: 23/10, 18:16

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия