Гуцанов и Киселова във Варна: БСП ще защити и възстанови конституцията


Дата: 25/10, 11:20

В 51-то Народно събрание ще се борим за връщането на текстовете от основния закон и за справедливост във всички сектори, обявиха двамата пред социалистите в морската столица

 

На финала на парламентарната кампания, БСП - Обединена левица представи във Варна пред препълнена зала вижданията си за конституционната реформа в България. Специален гост беше доцент Наталия Киселова, кандидат за депутат от БСП - Обединена левица, която акцентира върху проблемите в сектора и представи книгата си – „Живата конституция”.

“Моето виждане е, че не конституцията, а политическите партии и липсата на възможност на институциите да отговорят на потребностите на гражданите, са причина за кризата, в която се намираме. БСП-Обединена левица си дава сметка, че няма да има необходимото мнозинство да реши окончателно проблема с конституционните промени, които бяха приети миналата година и след това частично обявени за противоконституционни. Но има амбицията да постави въпроса в следващото Народно събрание и той да бъде решен”, каза Киселова пред хората.

Според нея трябва да бъде създадена временна комисия, която да обсъди възстановяване на предишната конституционна уредба. Теза, която се подкрепя и председателя на парламентарната група на БСП и водач на листите на БСП - Обединена левица във Варна и Шумен.

“Една от най важните точки за следващия парламент е конституцията, тъй като това, което се случи 49-то НС, а именно срамната сглобка ПП – ДБ, ГЕРБ и ДПС доведе до конституционна криза в страната ни. Трябва да се върне онази част от конституцията, която гарантира правомощията на президента, служебния кабинет и най-накрая да има някаква стабилност. А не това, на което сме свидетели в момента - домова книга от няколко човека, всичките свързани с една политическа партия, ГЕРБ. Тъй като на практика в момента нямаме служебен кабинет, а партиен, начело на който стои човек на ГЕРБ и изпълнява вижданията на ГЕРБ и ДПС”, категоричен беше Гуцанов.

Той направи и равносметка на отминалата кампания. Силна, но – без най-важното – сблъсък на идеи и програми на основните партии.

“За да стане ясно кой какво защитава. Аз не видях друга програма, направена по начина, по който беше нашата. 100 точки и 100 решения за ускорено развитие на България. Това ми липсваше. Това, което на мен ми се иска, е да има повече справедливост в нормалния ни начин на живот. В съдебната система, здравеопазването, образованието”, обобщи председателят на парламентарната група на БСП.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

*публикация


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



68% от българите категорично отказват да станат приемни родители
Дата: 25/10, 13:261 Коментар

"Със зъби и с нокти се бори от раждането си": 2-годишният Божидар има нужда от средства за лечение
Дата: 25/10, 13:16

"Вашингтон таймс": България е най-корумпираната страна в Европа, банки са свързани с пране на пари, трябва да я прочистим
Дата: 25/10, 13:023 Коментара

Утре ще ни връхлети силна магнитна буря
Дата: 25/10, 13:01

Как най-лесно и бързо да обзаведем кухнята?
Дата: 25/10, 12:49

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия