Кметският екип във Варна сезира АДФИ за две общински дружества


Дата: 24/10, 15:33

Снимка: Булфото

Кметският екип във Варна е сезирал Агенцията за държавна финансова инспекция за дейността на две от общинските дружества в града – „Градски транспорт“ ЕАД и „Пазари“ ЕАД, съобщи днес зам.-кметът Диан Иванов, предаде БТА. Сигналът е за нарушения, разкрити при направен одит в двете фирми. Проверката е била дело на звеното за вътрешен одит на администрацията.

Одити се правят или ще бъдат направени във всички общински дружества, защото така ще има ясна информация как се управляват, дали има нужда от промени в управлението им или от смяна на ръководството, ако то не се справя, уточни Иванов. Той припомни, че те са 16 на брой, а техен принципал е Общинският съвет. До момента са възложени близо 7 одита, като за част от тях вече има и резултати.

Финансовият зам.-кмет на Община Варна Христо Рафаилов допълни, че в „Градски транспорт“ са открити серия нарушения, свързани с обществените поръчки, както и с невнасяне на събирани от дружеството наеми в общинския бюджет. По думите му сега е назначен нов одит, който трябва да установи има ли някакви нарушения около осигуряването на резервни части за електробусите, както и дали работят всички зарядни станции за тях. 

В „Пазари“ също са открити нарушения, особено за отдаваните под наем от дружеството обекти, допълни Рафаилов. Според него фирмата ползва общински имоти, за да събира наеми, без дори да има одобрена схема за разполагането на преместваемите обекти.

Зам.-кметовете допълниха, че притеснителни неща са показали и одитите в „Двореца на култура и спорта“, както и в „Ученическо и столово хранене“. Иванов уточни, че тъй като звеното за вътрешен одит е с много малко служители – общо четирима, Общината ще търси външни независими одитори. 

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Международна строителна компания избра Черно море
Дата: 24/10, 19:20

Вдовица взе 57 000 лева от пенсиите на мъжа си и сега ще ги връща
Дата: 24/10, 19:17

Жена засрами мъжа си в "Стани Богат"
Дата: 24/10, 19:16

Маргарита игра в „Сделка или не“, пожела си 5000 лв. и изпълни мечтата си
Дата: 24/10, 19:10

Три дами бяха „кмет за един ден“ в Община Варна
Дата: 24/10, 19:03

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия